Συνάντηση της Τιχανόφσκαγια με τον πρόεδρο της Γαλλίας Μακρόν


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020, 10:14

Η επικεφαλής του κινήματος αμφισβήτησης στη Λευκορωσία Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λιθουανία, όπως ανέφερε το επίσημο κανάλι της στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Όπως δήλωσε ένα από τα μέλη της ομάδας της στο Reuters, η Τιχανόφσκαγια επρόκειτο να πει στον Μακρόν ότι θέλει τη διεξαγωγή νέων εκλογών στη χώρα της μέσα στον χρόνο και ότι ευελπιστεί να υπάρξει ένα ενωμένο ευρωπαϊκό μέτωπο που θα στηρίξει το αίτημα για μεταρρυθμίσεις στη Λευκορωσία.

«Το κύριο θέμα συζήτησής τους θα είναι η διοργάνωση νέων προεδρικών εκλογών στη Λευκορωσία και η πιθανή διαμεσολάβηση τρίτων χωρών, περιλαμβανομένης της Γαλλίας», ανέφερε η ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της νωρίτερα σήμερα.

Η Λευκορωσία συνταράσσεται από μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που ξέσπασαν μετά τις αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου στις οποίες τόσο ο σημερινός πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο, όσο και η Τιχανόφσκαγια, υποστηρίζουν ότι επικράτησαν.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020, 10:14

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει