Συνάντηση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου με τον Διευθυντή του ΠΕΔΥ Βόλου Γιώργο Μπακούλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Επίσκεψη στο ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) Βόλου πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 30/5/2014, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ. Υπό τη σκιά της είδησης του εξώδικου που επέδωσε πρόσφατα η Ομοσπονδία γιατρών του πρώην ΕΟΠΥΥ στον Υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα για την επιβολή συνεχούς οκτάωρου εργασίας στους γιατρούς, που αυξάνει τις πιθανότητες διάπραξης ιατρικών λαθών, ο Διευθυντής του ΠΕΔΥ Βόλου, Γιώργος Μπακούλας, ενημέρωσε τον βουλευτή για τα προβλήματα μετά τη σύσταση του νέου φορέα.

Κυριότερο όλων είναι το πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΠΕΔΥ Βόλου, που τριπλασιάζει τον φόρτο εργασίας για τους γιατρούς που εργάζονται εκεί. Σύμφωνα με τον Διευθυντή, από τους 71 γιατρούς έχουν μείνει μόνο οι 25, εκ των οποίων οι 8 είναι οδοντίατροι. Οι σοβαρές ελλείψεις του ΠΕΔΥ Βόλου σε ιατρικό προσωπικό έχουν ως αποτέλεσμα την υπερφόρτωση του Νοσοκομείου, στο οποίο αναγκάζονται να απευθύνονται οι ασθενείς που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Ο κ. Μπακούλας εισηγήθηκε, μάλιστα, πρόσφατα στον Υπουργό την πρόσληψη παθολόγων και ειδικών γιατρών, 19 για τον Βόλο και 6 για τη Νέα Ιωνία.

Αν δεν φαίνεται αισθητά η υποστελέχωση του ΠΕΔΥ Βόλου, αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τον κ. Μπακούλα, μόνο στις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών, που δέχονται να δουλεύουν τριπλάσια για να βλέπουν ανεξαρτήτως ραντεβού και τους 300 ασθενείς που κατά μέσο όρο επισκέπτονται ημερησίως το ΠΕΔΥ Βόλου, κατατάσσοντάς το 1ο σε επισκεψιμότητα στη Θεσσαλία.

Ο κ. Μπακούλας ενημέρωσε τον βουλευτή για την πρότασή του συνέχισης της λειτουργίας όλων των τμημάτων που λειτουργούν στην Νέα Ιωνία σε ιδιόκτητο πολυώροφο κτίριο, λόγω αδυναμίας μεταφοράς τους σε άλλη δομή εξαιτίας των τεχνικών προδιαγραφών τους και της ιδιομορφίας των υπηρεσιών υγείας που προσφέρουν, όπως το κυτταρολογικό που είναι το μοναδικό στην περιφέρεια ή το ακτινολογικό που κάνει πανοραμικές ακτινογραφίες, και δεν υπάρχει σε άλλους νομούς.

Σημαντικό είναι επίσης και το πρόβλημα της απασχόλησης γιατρών στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), που σύμφωνα με τον κ. Μπακούλα θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από ιδιώτες γιατρούς που είναι πιστοποιημένοι.

Μετά την ενημέρωση, ο βουλευτής ανανέωσε τη δέσμευσή του για την προώθηση θεμάτων που διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας, γιατί το δικαίωμα στην υγεία ανήκει σε όλους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει