Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Καλτσογιάννη με τον Πρόξενο του Γερμανικού Προξενείου Θεσσαλονίκης

Τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού-Περιβάλλοντος και Βορείων Σποράδων Γιώργο Καλτσογιάννη επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Γενικός Πρόξενος, του Γερμανικού Προξενείου Θεσσαλονίκης κ. Wolfgang Hoelscher-Obermeier, συνοδευόμενος από τον κ. Γεώργιο Παπαρίζο, Επίτιμο Πρόξενο του Γερμανικού Προξενείου στο Βόλο, τον κ. Βασίλειο Παναγιώτου στέλεχος του Γερμανικού Προξενείου και την κα Μαρία Βασιλειάδου από το γραφείο Ελληνογερμανικής συνεργασίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και του τουρισμού, υποστηρίζοντας ότι η Θεσσαλία διαθέτει τουριστικά σημεία αναφοράς, που πρέπει να γίνουν γνωστά σε όλο τον κόσμο.
Ο Γενικός Πρόξενος πρότεινε δράσεις για ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας σε συνεργασία με το Γραφείο Ελληνογερμανικής Συνεργασίας. Πρότεινε την διοργάνωση και διεξαγωγή επιστημονικών ημερίδων για την τοπική αυτοδιοίκηση, τον τουρισμό, αγροτουρισμό καθώς και για τη διαχείριση των αποβλήτων, την αγροτική ανάπτυξη, την εκπαίδευση και την επιμόρφωση των αγροτών της Θεσσαλίας.
Επιπλέον, εξεδήλωσε την πρόθεση για τη διοργάνωση συνεδρίου στο Βόλο με θέμα την προώθηση του χειμερινού τουρισμού, στο οποίο θα λάβουν μέρος Δήμοι από όλη την Ελλάδα.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει