Συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Γ. Κουμουτσάκο


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020, 13:19

Επίσκεψη στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πραγματοποίησε σήμερα, στις 11.00, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος τον προσκάλεσε στο Διεθνές Συνέδριο για το μεταναστευτικό ζήτημα και τους ασυνόδευτους ανηλίκους.

«Ζούμε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων και οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Ελπίζουμε ότι θα ξεπεραστεί και αυτή η δύσκολη περίοδος» τόνισε ο υπουργός, ενώ ο αρχιεπίσκοπος, από την πλευρά του, επισήμανε πως «βλέπουμε ότι τα προβλήματα και η επιθετικότητα είναι μεγαλύτερα και πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο σε αυτόν τον αγώνα. Οι Έλληνες είμαστε φιλότιμοι και, όταν βλέπουμε ότι όλοι μαζί αγωνιζόμαστε, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια».

«Η ενότητα του έθνους θα μας περάσει στην απέναντι όχθη» είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι «η Εκκλησία προσπαθεί να κρατήσει τον λαό ενωμένο και να του δείξει ότι αυτά που τον ενώνουν είναι περισσότερα από όσα τον χωρίζουν. Αυτό κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε».

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο υπουργός δήλωσε ότι προσκάλεσε τον αρχιεπίσκοπο να παραστεί στην έναρξη των εργασιών ενός μεγάλους Διεθνούς Συνεδρίου που διοργανώνει το υπουργείο στις 19 Νοεμβρίου για το μεταναστευτικό ζήτημα και τα ασυνόδευτα παιδιά.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τον ευχαρίστησε για την πρόσκληση και τόνισε ότι το θέμα αυτό έχει μια ιδιαιτερότητα, τα ανήλικα παιδιά, που πρέπει το κράτος να τα προσέξει και εμείς να ενδιαφερθούμε. «Δεν είναι μόνο το πρόβλημα δύσκολο, αλλά και οι συνθήκες» σημείωσε ο αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε ότι «έχουμε υποχρέωση να δείξουμε ενδιαφέρον, ώστε να βγει ό,τι καλύτερο από αυτό το συνέδριο», ενώ εξέφρασε την αγωνία του για το μεταναστευτικό ζήτημα και την πανδημία και διευκρίνισε πως «όσο περνάει ο καιρός, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να είμαστε πιο ενωμένοι και συνδεδεμένοι με συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020, 13:37

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει