Συνάντηση του βουλευτή Μαγνησίας Π. Μουτσινά με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Πάρις Μουτσινάς συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν, κυρίως, θέματα που αφορούν το Νομό Μαγνησίας.

Ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. αναφέρθηκε σε ζητήματα του Μουσικού Σχολείου Βόλου (Γυμνάσιο-Λύκειο) και σε πάγια αιτήματα των μουσικών σχολείων, όπως η παροχή πιστοποιητικού μουσικών σπουδών, η έκδοση κοινού εγχειριδίου Αρμονίας, η κάλυψη κενών θέσεων διδασκόντων, η αποκατάσταση των προβλημάτων μετακίνησης των μαθητών.

Ο κ. Παπαθεοδώρου διατύπωσε την άποψη ότι δεν είναι δυνατόν να χορηγείται δίπλωμα μουσικών σπουδών, δεν θα ήταν όμως αντίθετος στη χορήγηση πιστοποιητικών παρακολούθησης μουσικών σπουδών και οργάνων, θέμα που θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης των Μουσικών Σχολείων και της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Υπ. Παιδείας. Αναφορικά με την έλλειψη διδασκόντων, ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι και στο μέλλον η κάλυψη κενών θέσεων θα επιδιώκεται να πραγματοποιείται σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να επιλυθεί το σημαντικό ζήτημα της μετακίνησης των μαθητών που δημιουργείται από τον διαδημοτικό χαρακτήρα των μουσικών σχολείων.

Επιπλέον, ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. ανέδειξε το ζήτημα της θεσμικής κατοχύρωσης του Γυμνασίου Φυλακών Βόλου, για το οποίο ο κ. Υφυπουργός συμφώνησε ότι θα πρέπει να προωθηθεί η αυτόνομη λειτουργία του και η θεσμικά ισότιμη αντιμετώπισή του με τον Γυμνάσιο Φυλακών Αυλώνα.

Τέλος, στη συζήτηση εθίγη και το θέμα της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων ΑΤΕΙ Πάτρας, με το οποίο ο κ. Παπαθεοδώρου ήταν σύμφωνος και αναγνώρισε ότι η προώθηση του ζητήματος θα πρέπει να επιδιωχθεί άμεσα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει