Συνάντηση του Εκρέμ Ιμάμογλου με τον Πατριάρχη ΒαρθολομαίοΠριν από λίγες ημέρες ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου είχε αναφέρει «με κατηγορούν πως είμαι Πόντιος (χρησιμοποίησε τον όρο αυτόν αν και η λέξη είναι απαγορευμένη από την τουρκική πολιτική ελίτ τουλάχιστον από το 1923 και μετά). Είμαστε όλοι άνθρωποι. Τι σημαίνει αν κάποιος είναι μουσουλμάνος ή χριστιανός, Έλληνας ή Τούρκος».

Ο Ιμάμογλου είναι κοσμοπολίτης ενδεχομένως γιατί κατάγεται από την Τραπεζούντα και άρα έχει υπόψη του το παρελθόν αντιλαμβανόμενος πώς μπορεί να διαμορφωθεί το μέλλον. Στα πλαίσια αυτά θεωρείται εξαιρετικά θετική η πρωτοβουλία του να συναντηθεί με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο για να τα… πουν από κοντά.

Βεβαίως ο ένας είναι Πόντιος και ο άλλος κατάγεται από την Ίμβρο. Υπάρχει μία μικρή διαφορά.

Δεν έχει γίνει γνωστή η ατζέντα στην οποία αναφέρθηκαν οι δύο συνομιλητές. Τα προβλήματα είναι γνωστά, διαχρονικά και εξακολουθούν να είναι άλυτα. Ο νέος δήμαρχος της Πόλης δεν έχει και πολλά «εργαλεία» για να επιλύσει αυτά τα ζητήματα. Οι λύσεις δεν εξαρτώνται από αυτόν αλλά από την Άγκυρα.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019, 12:27

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει