Συνάντηση του Ν. Δένδια με τον Ιταλό ομόλογό του για τις εξελίξεις στην Ανατ. ΜεσόγειοΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021, 11:39

Σε εγκάρδιο κλίμα υποδέχθηκε, το πρωί της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου, στη Ρώμη τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο Ιταλός ομόλογός του, Λουίτζι ντι Μάιο (Luigi Di Maio).

Οι διμερείς σχέσεις και η συνεργασία, καθώς και οι πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο υπουργών, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

«Την Ελλάδα και την Ιταλία συνδέουν ισχυροί δεσμοί, στενή συνεργασία και ο κοινός στόχος για μία ισχυρή Ευρώπη» αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών. Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στην Πορτογαλία, η οποία ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στη Λισαβόνα με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα (Augusto Santos Silva), και οι συζητήσεις θα εστιάσουν, μεταξύ άλλων, σε προτεραιότητες και θέματα κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των ευρωτουρκικών σχέσεων, με βάση ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021, 11:47Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει