Συνάντηση του προέδρου του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου με τον Γ.Γ. Προστασίας του Πολίτη

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Γενικό Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη κύριο Τζανέτο Φιλιππάκο πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου Στέργιος Παπαιωάννου.

Σε πολύωρη συνεργασία που είχαν, όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, τον ενημέρωσε και εξέτασαν από κοινού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Πηλίου. Ένα από αυτά ήταν η έλλειψη αστυνόμευσης του αστυνομικού τμήματος Μηλεών, που, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αστυνομικών του τμήματος Μηλεών, η αστυνόμευση είναι ελλιπής και δεν είναι δυνατή να γίνει, διότι από τους 30 άνδρες που προβλέπεται υπηρετούν μόνο 20 και πολλές φορές αποσπούνται από την αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας στα δικαστήρια, στην μεταγωγή λαθρομεταναστών, σε αθλητικές εκδηλώσεις κλπ. Έτσι, πολλές φορές που τυχαίνει το προσωπικό να παίρνει τις προβλεπόμενες άδειές του, υπάρχει μόνο ένας αξιωματικός υπηρεσίας και ένα περιπολικό με έναν αστυνομικό, για να αστυνομεύσει την τεράστια περιφέρεια του Νοτίου Πηλίου.

Οι κάτοικοι του Πηλίου δεν νιώθουν ασφαλείς, τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση, η οποία συνεχίζεται ως εξής:

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κατέθεσε στον Γενικό Γραμματέα πολυσέλιδο υπόμνημα με τεκμηριωμένη μελέτη και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τη μη μετεγκατάσταση του αστυνομικού τμήματος στην έδρα του Δήμου, όπως προβλέπει ο νόμος Καλλικράτης.

Επίσης τον ενημέρωσε και για την απαντητική επιστολή που έστειλε η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου με αριθμ. Πρωτ: 8039/1/66-λδ – 23 /11/2016.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
1.1 «H Υπηρεσία μας έχει απευθύνει αίτημα στο Δήμο Νοτίου Πηλίου/Δημοτική Ενότητα Μηλέων, προκειμένου εξεταστεί η δυνατότητα δωρεάν παραχώρησης του κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών ή ετέρου κατάλληλου κτηρίου ιδιοκτησίας του εντός της Τοπικής Κοινότητας Καλών Νερών, για τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Μηλέων.
1.2 Με την προτεινόμενη μεταστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Μηλέων, εκτιμούμε ότι, διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον και εξασφαλίζονται σύγχρονες συνθήκες εργασίας του αστυνομικού προσωπικού, με ταυτόχρονη αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες και καλύτερη πρόσβαση σε αυτές, δεδομένου ότι, η Τοπική Κοινότητα Καλών Νερών βρίσκεται στο κεντρικό οδικό δίκτυο.»

Πιστεύουμε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και αυτό με τη σειρά του να αποφασίσει με γνώμονα το κοινό συμφέρον των κατοίκων όλου του Πηλίου.

Ακόμη τονίστηκε η δυσκολία των κατοίκων των χωριών του Πηλίου για να επισκέπτονται το αστυνομικό τμήμα Μηλεών, διότι δεν υπάρχει συγκοινωνία του ΚΤΕΛ που να συνδέει τα χωριά του Πηλίου με τις Μηλιές και τους χειμερινούς μήνες με τις πρώτες χιονοπτώσεις διακόπτεται η οδική σύνδεση.

Επίσης τονίστηκαν και τα προβλήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων και της βελτίωσης αυτών, καθώς επίσης και την ανέγερση νέου κτιρίου σε ιδιόκτητο οικόπεδο που διαθέτει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο κέντρο της Αργαλαστής. Για το σκοπό αυτό το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου, με δικές του δαπάνες και την υπόδειξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα φροντίσει να ετοιμάσει την μελέτη κατασκευής νέου κτιρίου και την ένταξη του στα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου ευχαριστεί τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη που βλέπει θετικά το αίτημα των κατοίκων του Νοτίου Πηλίου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τον Γενικό Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη κ. Τζανέτο Φιλιππάκο για την ακρόαση και την υπόσχεση ότι θα φροντίσει προσωπικά για την επίλυση των δίκαιων προβλημάτων των κατοίκων του Πηλίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει