Συνάντηση των τομεαρχών Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020, 17:17

Συνάντηση με τον πρόεδρο, Γιώργο Καρανίκα και στελέχη της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) είχαν σήμερα ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης και οι αναπληρωτές τομεάρχες Χ. Μαμουλάκης και Γ. Σαρακιώτης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, και ειδικότερα οι επιπτώσεις της πανδημίας στις εμπορικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς και τα απαραίτητα μέτρα στήριξης που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση.

Από τη συζήτηση αναδείχθηκε η σημασία της ενίσχυσης όλων των πληττόμενων επιχειρήσεων χωρίς άδικους αποκλεισμούς αλλά και της υλοποίησης στοχευμένων μέτρων βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, στοιχεία που λείπουν από τις μέχρι σήμερα ανεπαρκείς παρεμβάσεις της κυβέρνησης. Όπως αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση, ο αποκλεισμός από προγράμματα στήριξης χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων λιανεμπορίου τις οδηγεί στα όρια επιβίωσης.

Επιπλέον, σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι συμμετέχοντες συνομολόγησαν ότι ο αναγκαίος για την οικονομία της χώρας παραγωγικός μετασχηματισμός, θα πρέπει να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που στηρίζουν ουσιαστικά την απασχόληση. Και όχι να αντιμετωπίζονται συλλήβδην οι μικρομεσαίες ως διαρθρωτικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας που απαιτεί βίαιη εκκαθάριση, κοινωνική μεροληψία που επιβεβαιώνεται και από την έκθεση Πισσαρίδη.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ενώ και οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν για συνεχή παραγωγική συνεργασία το επόμενο διάστημα, καταλήγει η ανακοίνωση.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020, 17:17

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει