Συνάντηση των υπευθύνων του ΟΑΕΕ και του Προέδρου της ΟΕΒΕ Μαγνησίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 συνάντηση στα γραφεία του ΟΑΕΕ Βόλου μεταξύ του Διοικητή και Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΕ κ. Τσακίρη Δημήτριου, του Υποδιοικητή ΟΑΕΕ κ. Χριστοφορίδη Δημήτριου και του Προέδρου της ΟΕΒΕ Μαγνησίας κ. Πλαστάρα Τρύφων.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης αναπτύχτηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους στο ασφαλιστικό κομμάτι. Έγινε ειδική αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες που έχουν ενταχθεί στο καθεστώς των 100 δόσεων. Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ επανέφερε το αίτημα που αναπτύχθηκε από την Ομοσπονδία, αναφορικά με την παράταση ολίγων ημερών στην αποπληρωμή των δόσεων καθώς έχει παρατηρηθεί σημαντική δυσκολία αφενός στην πληρωμή των τρεχουσών ασφαλιστικών υποχρεώσεων και αφετέρου στην σημαντική συνδρομή των συντάξεων, ως προς την τήρηση των 100 δόσεων ( έγινε ειδική αναφορά στην έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας ότι το 52% των νοικοκυριών έχει ως κύριο εισόδημα την σύνταξη).

Οι υπεύθυνοι του ΟΑΕΕ άκουσαν με μεγάλη προσοχή τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή αναφορικά με το Ασφαλιστικό και απάντησαν ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό προκειμένου να μην χαθεί το δικαίωμα της ρύθμισης από άλλους ασφαλισμένους σε μια περίοδο μάλιστα που και η οικονομία και οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες και τα νοικοκυριά βρίσκονται σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση. Κύριος στόχος του ΟΑΕΕ είναι η χωρίς πρόβλημα καταβολή των συντάξεων.

Τέλος συμφωνήθηκε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – ημερίδα με θέμα το ασφαλιστικό, προκειμένου να υπάρξει μια πιο αναλυτική και πιο λεπτομερείς ανάλυση είτε από τον Διοικητή είτε από τον Υποδιοικητή φυσικά πάντα με τη συνδρομή των τοπικών υπηρεσιακών παραγόντων του ΟΑΕΕ και σε στενή επαφή και επικοινωνία με την ΟΕΒΕΜ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει