Συνάντηση Χρυσοχοΐδη-Γιόχανσον για μεταναστευτικό και ΣένγκενΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021, 15:36

Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τεχνικά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του χώρου Σένγκεν και στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με την Ευρωπαία επίτροπο, αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις, Ίλβα Γιόχανσον, με την οποία είχε συνάντηση σήμερα στο γραφείο του.

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε στην Ευρωπαία επίτροπο ότι έχει καταγραφεί σημαντική μείωση το τελευταίο διάστημα στις μεταναστευτικές ροές από Τουρκία και επισήμανε ότι αυτή, κατά κύριο λόγο, οφείλεται στα αυστηρά και αποτελεσματικά μέτρα που έχουν ληφθεί για τη φρούρηση των συνόρων από την ελληνική πλευρά, με τη συμβολή και των δυνάμεων του Frontex.

Από την πλευρά της, η κα. Γιόχανσον αναφέρθηκε κυρίως στα ζητήματα Σένγκεν, στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, αλλά και σε θέματα βελτίωσης συνεργασίας στον τομέα των επιστροφών, καθώς και σε πρωτοβουλίες αναφορικά με την εσωτερική ασφάλεια της ΕΕ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Σταυρακάκης, και ο διπλωματικός σύμβουλος του υπουργού, Λουκάς Τσώκος. Επίσης συμμετείχαν ο αναπληρωτής επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γιώργος Μοσχόβης, η αναπληρώτρια διευθύντρια της Γενικής Διευθύνσεως της ΕΕ για το Μεταναστευτικό DG HOME και επικεφαλής της Task Force της ΕΕ, Beate Gminder, και από το επιτελείο της Επιτρόπου η Gosia Pearson.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021, 15:46Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει