Συναγερμός για κορωνοϊό στο Κολλέγιο Αθηνών


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020, 20:30

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής έγινε γνωστό πως το Κολλέγιο Αθηνών ενημέρωσε τους γονείς των μαθητών πως νοσεί από τον κορωνοϊό μητέρα δύο μαθητών του κολλεγίου η οποία νοσηλεύεται στο Αττικό νοσοκομείο.

Το εκπαιδευτικό ίδρυμα επεσήμανε πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ. Λίγο αργότερα και περί τις 20.00 έγινε γνωστό πως η μεγάλη κόρη της 40χρονης που νοσηλεύεται με κορωνοϊό βρισκόταν με τη μητέρα της στη Βόρεια Ιταλία, επέστρεψε στην Ελλάδα και αμέσως αναχώρησε για το Λονδίνο μαζί με 100 συμμαθητές της στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής.

 Το κορίτσι θα ελεγχθεί στο Λονδίνο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει επιμολυνθεί από τον κορωνοϊό ή όχι. Από τα αποτελέσματα των αναλύσεων θα εξαρτηθεί εάν τα παιδιά που συμμετέχουν στην εκδρομή θα επιστρέψουν άμεσα στην Αθήνα. Ταυτόχρονα έγινε γνωστό πως στο Κολλέγιο Αθηνών είναι μαθητής και το δεύτερο παιδί της 40χρονης τραπεζικού που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Αναμένονται νέες επίσημες ανακοινώσεις από το εκπαιδευτικό ίδρυμα δεδομένου ότι κανείς δεν γνωρίζει εάν το σχολείο θα κλείσει ή θα παραμείνει ανοιχτό.

Το μήνυμα που έστειλε η διεύθυνση του Κολλεγίου Αθηνών προς τους γονείς είναι το εξής:

«Αγαπητοί γονείς,

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μάς ενημέρωσε ότι μία μητέρα μαθητών μας διεγνώσθη θετική στον νέο Κορωνοϊό Covid 2019.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ καθώς και με τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη. Σας καλούμε εκ νέου να τηρήσετε την οδηγία που σας απεστάλη χθες από την Ιατρική Υπηρεσία.

Με εκτίμηση,

Απόστολος Αθανασόπουλος

Συνδιευθυντής Κολλεγίου Αθηνών

Συντονιστής Σχολικών Μονάδων Ε.Ε.Ι.».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020, 20:30

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει