Συναγερμός σε κλινική στο Περιστέρι: Πληροφορίες για κρούσματα κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020, 17:15

Συναγερμός σήμανε στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ιχνηλατήθηκαν κρούσματα κορωνοϊού. Επί τόπου έσπευσαν οι κ.κ. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί και εξετάζονται 101 δείγματα, ενώ το νοσοκομείο έχει τεθεί σε καραντίνα.

Περίπου 30 κρούσματα και συγκεκριμένα 29 του νέου κορωνοϊού ιχνηλατήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι, καθώς ένας ασθενής βρέθηκε θετικός στη νόσο.

Τα αποτελέσματα μετά την διαδικασία της ιχνηλάτησης ώστε να βρεθούν άμεσα τα άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή μαζί του έδειξαν ότι δεκάδες ασθενείς και μέλη του υγειονομικού προσωπικού βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Ο ασθενής επισκεπτόταν συχνά την κλινική προκειμένου να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση, όμως την τελευταία φορά διαπιστώθηκε πως ήταν εμπύρετος, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί σε θάλαμο του νοσοκομείου.

Η κατάσταση ανησύχησε το περιβάλλον του ασθενούς, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η μεταφορά του σε νοσοκομείο αναφοράς όπου εντοπίστηκε θετικός και να ενημερωθεί άμεσα η κλινική προκειμένου να αναζητηθούν ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό.

Το πρωί της Τετάρτης, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε την κλινική, ώστε να πάρει τα απαραίτητα δείγματα, για τα τεστ.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020, 17:24

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει