Συναντήσεις Γ. Καλτσογιάννη με συλλόγους καρκινοπαθών και νεφροπαθών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Επείγει η πρόσληψη δεύτερου ογκολόγου στο Νοσοκομείο

Την ανάγκη πρόσληψης τουλάχιστον ακόμη ενός ογκολόγου στο Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να αναβαθμιστεί περαιτέρω η παροχή βοήθειας στους εκατοντάδες καρκινοπαθείς της Μαγνησίας επισημαίνει ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Καλτσογιάννης, κατόπιν επαφών που είχε με τον τοπικό σύλλογο καρκινοπαθών.

Ο περιφερειακός σύμβουλος είχε παράλληλα επικοινωνία και με τον τοπικό σύλλογο νεφροπαθών, ενέργειες που εντάσσονται στην πρωτοβουλία που λαμβάνει για την στήριξη ευπαθών κατηγοριών συμπολιτών σε θέματα υγείας και οι οποίες χρήζουν συστηματικής υποστήριξης.

«Η στήριξη των συμπολιτών που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας είναι αυτονόητη. Στεκόμαστε αρωγοί, προκειμένου παρά την μεγάλη κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία, να είναι δυνατή η επίλυση βασικών ζητημάτων. Γιατί με την υγεία, κανείς δεν μπορεί να είναι αδιάφορος» είπε ο κ. Καλτσογιάννης και πρόσθεσε πως «στο πλαίσιο των κοινωνικών πρωτοβουλιών είχα επικοινωνία τόσο με την πρόεδρο του συλλόγου καρκινοπαθών Μαγνησίας κ. Φουστούκου όσο και με τον πρόεδρο του συλλόγου νεφροπαθών Μαγνησίας κ. Βασίλη Γιαννακό».

Αναφορικά με τα ζητήματα των καρκινοπαθών, ο κ. Καλτσογιάννης υπογράμμισε πως το πιο βασικό είναι η ενεργοποίηση μόνο ενός ογκολόγου στο «Αχιλλοπούλειο», όταν βέβαια οι ανάγκες για τις χημειοθεραπείες, τις εξετάσεις και τις υπόλοιπες ιατρικές πράξεις, είναι πολύ μεγαλύτερες.

«Οι καρκινοπαθείς μου εξέφρασαν τη μεγάλη τους αγωνία, γιατί ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί και δεύτερος ογκολόγος στο Νοσοκομείο που είναι απαραίτητος, παρά το γεγονός ότι ο μοναδικός γιατρός που βρίσκεται στο Ογκολογικό τμήμα κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το Κοινωνικό Κράτος παρά το πλήγμα που έχει δεχτεί από το μνημόνιο, θα πρέπει να δείξει τα αντανακλαστικά του. Σε συνεργασία με τη διοίκηση του Νοσοκομείου που καταβάλλει κάθε προσπάθεια, όλοι μας οφείλουμε να κινηθούμε παρεμβαίνοντας στο υπουργείο Υγείας, ώστε το αίτημα των καρκινοπαθών να λυθεί όσο το δυνατόν πιο άμεσα».

Ο Διοικητικής του Νοσοκομείου κ. Κώστας Καραμπάτσας με τα γρήγορα αντανακλαστικά που τον διακρίνουν έχει ήδη πράξει τα δέοντα για την έλευση και δεύτερου ογκολόγου και οι διαδικασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν τάχιστα από το Υπουργείο.

Επίσης ο κ. Καλτσογιάννης αναφέρθηκε στα ζητήματα των νεφροπαθών υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συστηματική στελέχωση της μονάδας τεχνητού νεφρού με γιατρούς και νοσηλευτές, την άμεση προμήθεια των σύγχρονων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης μέσω του ΕΣΠΑ, την τακτική καταβολή των επιδομάτων, αλλά και την απρόσκοπτη πραγματοποίηση των εξετάσεων στο ΚΕΠΑ, ώστε να μην ταλαιπωρούνται. Παράλληλα τόνισε πως το ΠΕΔΥ θα πρέπει άμεσα να προσλάβει επιπλέον ειδικότητες γιατρών, ώστε οι νεφροπαθείς να εξυπηρετούνται απευθείας από τη συγκεκριμένη μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

«Στο νομό μας οι νεφροπαθείς, ενωμένοι και με μεγάλη δράση, προσπαθούν με πολύ κόπο και υπομονή να αντιμετωπίσουν ζητήματα που τους απασχολούν. Όλοι είμαστε συμπαραστάτες τους, ούτως ώστε η καθημερινότητά τους να είναι αυτή που τους αξίζει». τόνισε ο κ. Καλτσογιάννης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει