Συναντήσεις Μεϊκόπουλου και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου και ΤΕΕ Μαγνησίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και του ΤΕΕ Μαγνησίας, όπου συζήτησαν τα προβλήματα των δικηγόρων και των μηχανικών που καθημερινά οξύνονται, τις θέσεις του επιστημονικού συλλόγου και του επιστημονικού φορέα για τα υπάρχοντα προβλήματα της περιοχής μας και αντήλλαξαν απόψεις επί αυτών.

Στις 8/8/2014 έγινε συνάντηση με εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Λάζαρο Γαϊτάνη στα γραφεία του συλλόγου στο Δικαστικό Μέγαρο. Μαζί με τον βουλευτή παραβρέθηκαν ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου και το μέλος της Ν.Ε. και επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς. Από την πλευρά του δικηγορικού συλλόγου εκτός του προέδρου, παραβρέθηκαν ο γραμματέας του Δ.Σ. κ. Βασίλης Μπακαλιάνος και το μέλος του κ. Γιώργος Ταταριώτης.

Τα κυριότερα προβλήματα που απασχολούν τους δικηγόρους είναι: Η συρρίκνωση των ορίων της ελάχιστης αμοιβής (χωρίς αυτή να επιφέρει ελάφρυνση στα δικαστικά έξοδα των διαδίκων, καθόσον αυτοί καλούνται εδώ και 2 χρόνια να πληρώσουν επιπλέον παράβολα υπέρ του Δημοσίου, όπως και τον σχετικό ΦΠΑ που έχει πλέον επιβληθεί), η φορολόγηση των νέων δικηγόρων από το 1 ευρώ, η αδυναμία ασφαλιστικής και υγειονομικής κάλυψης, κυρίως των νέων δικηγόρων, η αλλαγή του κώδικα της πολιτικής δικονομίας, η έλλειψη και ανεπάρκεια των χώρων στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, η μη εγγραφή των ασκούμενων δικηγόρων στα μητρώα του ΟΑΕΔ ενώ πληρώνουν υπέρ αυτού.

Η κρίση και οι μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης με τα οριζόντια μέτρα που παίρνουν δυσκολεύουν την συνέχιση του δικηγορικού επαγγέλματος και αποδεκατίζουν τους νέους κυρίως δικηγόρους.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης αυτής, το γεγονός ότι από τα 598 μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, τα 131 τον τελευταίο χρόνο δεν είχαν καμιά παράσταση στα δικαστήρια, ενώ διορισθέντες στο Πρωτοδικείο Βόλου δικηγόροι, περίπου 30 τον αριθμό, δεν έχουν προβεί σε έναρξη επιτηδεύματος στην εφορία, με αποτέλεσμα να μην έχουν την δυνατότητα να δικηγορήσουν.

Στις 11/8/2014 έγινε σύσκεψη στο κτήριο του ΤΕΕ με αντιπροσωπία του ΤΕΕ Μαγνησίας, την πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής κ. Νάνσυ Καπούλα και αντηλλάγησαν απόψεις για τα επίκαιρα θέματα που υπάρχουν στην Μαγνησία. Μαζί με τον βουλευτή παραβρέθηκαν ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο κ. Κώστας Γαργάλας, μηχανικός, νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος με τους «Δρόμους Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης». Από την πλευρά του ΤΕΕ Μαγνησίας εκτός της προέδρου, παραβρέθηκαν η Γενική Γραμματέας κ. Έφη Αντωνίου και τα μέλη της Δ.Ε. κ.κ. Γιώργος Γαργάλας, Κώστας Καραγιάννης και Δημήτρης Κατσαλής.

Όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια της σύσκεψης, η ανεργία πλήττει ένα μεγάλο κομμάτι των μηχανικών. Η νέκρωση της οικοδομικής δραστηριότητας επέδρασε καταλυτικά στη συρρίκνωση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Η θέση του ΤΕΕ, που αποτελεί τον τεχνικό σύμβουλο της πολιτείας, έχει ληφθεί υπόψη από τον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την διαμόρφωση της δικής του άποψης, όσον αφορά τον περιφερειακό και την σήραγγα.

Το ΤΕΕ αναφέρει ότι η ολοκλήρωση του Περιφερειακού ακόμη παραμένει στόχος. Θα πρέπει να γίνει εργολαβία «σκούπα», ώστε να γίνει ασφαλής, και να ολοκληρωθούν όλα τα προβλεπόμενα συμπληρωματικά έργα. Να γίνει η οριστική χάραξή του με παράκαμψη της Αγριάς και των Λεχωνίων.

Σχετικά με τη σήραγγα, αν και στρατηγικός στόχος πρέπει να είναι η δεύτερη σήραγγα, η υπάρχουσα να παραδοθεί κατασκευαστικά και αφού ελεγχθεί από αρμόδια επιτροπή, γιατί είναι έργο ΕΣΠΑ, να λειτουργήσει με μηδενική έκπτωση στα μέτρα και τις προδιαγραφές ασφαλείας. Ο κόμβος στα Αστέρια Αγριάς για να λειτουργήσει πρέπει να υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη ενσωμάτωσής του στο δίκτυο και να έχει φωτεινούς σηματοδότες.

Στόχος, ο Βόλος να αποκτήσει επιτέλους περιφερειακό ολοκληρωμένο που να διαθέτει όλες τις σύγχρονες κυκλοφοριακές αρχές.

Το ΤΕΕ Μαγνησίας έχει επισημάνει τους κινδύνους που προκύπτουν από την υψηλή τιμολογιακή στα διόδια Μοσχοχωρίου, σύμφωνα με έγγραφό του από τον Δεκέμβριο του 2013 προς τον αρμόδιο Υπουργό. Στηρίζει την απόφαση της σύσκεψης που έγινε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και θα καταθέσει τα επιστημονικά στοιχεία προς επίτευξη του στόχου. Το υψηλό τίμημα των διοδίων αναγκάζει, λόγω κρίσης, την χρησιμοποίηση δρόμων χωρίς προδιαγραφές, γεγονός που ήταν η αιτία να χάσουν πρόσφατα την ζωή τους 3 νέοι άνθρωποι.

Για το φράγμα Παναγιώτικο, το ΤΕΕ προτείνει την θεσμοθέτηση φορέα διαχείρισης του έργου, ανάθεση μελέτης για την κατάσταση του έργου σε εξειδικευμένους μηχανικούς με πείρα στην κατασκευή φραγμάτων και υποβολής προτάσεων για την επίλυση των κυριότερων προβλημάτων όπως είναι οι διαρροές.

Η συζήτηση και με τους δύο επιστημονικούς φορείς ήταν εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα, κατέδειξε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου και το ΤΕΕ Μαγνησίας, την υψηλού επιπέδου επιστημονικότητα των δικηγόρων και των μηχανικών της περιοχής μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και κοινωνικές δράσεις θα αγωνισθεί για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν την περιοχή μας και τον κλάδο τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει