Συναντηση των υποψηφίων Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το κλιμάκιο των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας αποτελούμενο από το Γιάννη Αναστασίου και τη Σούλα Μπαρτζώκα συναντήθηκε χθες (10/09) το πρωί με το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων των ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας, όπου έγινε συζήτηση σε εγκάρδιο κλίμα για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους των ΟΤΑ.

Η πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων των ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας, κ. Θάλεια Στάχτου, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τις θέσεις των εργαζομένων των δήμων της χώρας αναφορικά με τις μισθολογικές μειώσεις, τα σημαντικά κενά και την «ερήμωση» των υπηρεσιών των ΟΤΑ και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα γενικότερα ζητήματα και την αγωνία των εργαζομένων, όπως για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στους ΟΤΑ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους υποψήφιους βουλευτές για τις θέσεις τους σε ειδικότερα θέματα, όπως η αξιολόγηση δομών στους ΟΤΑ, το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αυτοδιοίκηση, τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης νευραλγικών τομέων των δήμων, όπως η καθαριότητα, καθώς και τα εργασιακά προβλήματα που προκύπτουν μέσω των πεντάμηνων συμβάσεων στους δήμους. Επίσης, συζητήθηκε εκτενώς η κακή οικονομική κατάσταση των δήμων ενώ τονίστηκε το αίτημα για την άμεση κατάργηση όλων των επιχειρήσεων των δήμων με την επιστροφή αρμοδιοτήτων και προσωπικού στους ΟΤΑ. Ταυτόχρονα, τονίστηκε η ανάγκη στήριξης και χρηματοδότησης όλων των προνοιακών δομών των δήμων, οι οποίοι συμβάλλουν και μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκαν ότι θα είναι διαρκώς συμπαραστάτες στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους δήμους ενώ, επίσης, επεσήμαναν την ανάγκη αποκατάστασης προοδευτικά των μισθολογικών απωλειών των εργαζομένων τονίζοντας μετ’ επιτάσεως ότι θα είναι συνεχώς στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου Βόλου και των άλλων δήμων της περιοχής απέναντι σε απαράδεκτα φαινόμενα ολοκληρωτικών λογικών, εκφοβισμών και πιέσεων προς αυτούς.

Το απόγευμα, κλιμάκιο υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τους Αγίους Θεοδώρους, το Αχίλλειο, τον Πτελεό και τη Σούρπη όπου και συνομίλησαν με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Την Παρασκευή στις 11 το πρωί, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου και των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ νομού Μαγνησίας στα γραφεία της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ νομού Μαγνησίας (Αντωνοπούλου-Σωκράτους, 2ος όροφος).

Το απόγευμα, σύσσωμη η επιτροπή εκλογικού αγώνα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας θα παρευρεθεί στην πανθεσσαλική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο ξενοδοχείο Divani Palace στη Λάρισα όπου θα μιλήσει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κυρία Φώφη Γεννηματά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει