Συναυλία στις φυλακές Κασσαβετείας της χορωδίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τη χαρά να ξεφύγουν από τις δυσκολίες και τη μονοτονία των συνθηκών κράτησης τραγουδώντας και χορεύοντας είχαν κρατούμενοι των φυλακών Κασσαβετείας. Τη δυνατότητα αυτή τους έδωσε η συναυλία στο σωφρονιστικό κατάστημα της χορωδίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με μαέστρο τον δικηγόρο –μουσικό Δημήτρη Καρούζο. Το κάλεσμά του τελευταίου στους ανήλικους κρατούμενους να επιδείξουν και οι ίδιοι τις φωνητικές τους ικανότητες επί σκηνής αντιμετωπίσθηκε με ενθουσιασμό. Έτσι οι χορωδοί και ανήλικοι κρατούμενοι, κατά τη διάρκεια της συναυλίας, έγιναν ένα σπάζοντας φραγμούς πιθανών αμοιβαίων προκαταλήψεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας κρατούμενος ερμήνευσε ως σολίστ δύο τραγούδια με τη συνοδεία κιθάρας, που έπαιξε άλλος ανήλικος κρατούμενος, ενώ ένα γκρουπ κρατουμένων ερμήνευσε ένα αυτοσχέδιο τραγούδι σε ρυθμούς ραπ.

Ερμηνεύοντας μία πλούσια γκάμα τραγουδιών από δημοτικά και ρεμπέτικα μέχρι σύγχρονα τραγούδια της έντεχνης ελληνικής μουσικής τα μέλη της χορωδίας του Δ.Σ.Α. απέδειξαν καλύτερους εαυτούς τους, είτε τραγουδώντας ενώπιον των Αρχών της Δικαιοσύνης στην παλαιά Βουλή, είτε τραγουδώντας ενώπιον των κρατουμένων στις φυλακές Κασσαβέτειας.

Τη χορωδία συνόδεψαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος κ. Βασίλης Αλεξανδρής , ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Μπουλούκος και το μέλος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Δερβεσός. Από τη μεριά του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου στη συναυλία παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λάζαρος Γαϊτάνης , ο Β΄Αντιπρόεδρος κ. Σπύρος Μαρδέλης , ο Ταμίας κ. Μιχάλης Βασιλικός και το μέλος του Δ.Σ. κ.Θεόδωρος Γκούμας. Οι πρόεδροι των δύο δικηγορικών συλλόγων απευθυνόμενοι στους κρατουμένους τους διαβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά ότι η βοήθεια, που παρέχουν οι σύλλογοί τους στο σχολείο και στο γυμνάσιο των φυλακών θα συνεχιστεί αδιάλειπτα .

Μπορεί επίσης να σας αρέσει