Συνδ. ΟΤΑ Μαγνησίας για πόλεμο στη Συρία

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Μαγνησίας καταδικάζει τα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών της ΕΕ, των ΗΠΑ και άλλων δυνάμεων ενάντια στη Συρία.

Τα κατασκευασμένα στοιχεία και οι προβοκάτσιες ήταν πάντα το πρόσχημα κάθε ιμπεριαλιστικής επέμβασης, όπως πριν 10 χρόνια στο Ιράκ, όπως και σε άλλες χώρες, καθώς έχουν βάλει στο μάτι τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής, τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας. Γι’ αυτό ζεσταίνουν τις μηχανές του πολέμου και δεν το κάνουν από «ανθρωπιστικό ενδιαφέρον».

Η στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας απειλεί να «πνίξει στο αίμα» τους λαούς της Μέσης Ανατολής και συνολικά της Ανατολικής Μεσογείου.

Η ελληνική κυβέρνηση σπεύδει να δηλώσει παρούσα στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα και να αναλάβει για μια ακόμα φορά δραστήριο ρόλο, με την παραχώρηση της βάσης της Σούδας ή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας διεκδικώντας αναβαθμισμένο ρόλο στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή. Πράγμα που σημαίνει βαθύτερη εμπλοκή στα σχέδια και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών και συνεπάγεται μεγαλύτερους κινδύνους για εμάς και τα παιδιά μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να καταδικάσουμε και να διατρανώσουμε την αντίθεση μας ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και την εμπλοκή της Ελλάδας, γι’ αυτό απαιτούμε:

  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.

  • Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή. Να μην διατεθούν στους ιμπεριαλιστές οι στρατιωτικές υποδομές που βρίσκονται στη χώρα μας (όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας).

  • Να μην συμμετέχουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

  • Να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει