Συνεδρίασε εχτές το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΠΟΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η πρόταση στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την πιστοποίηση της Αργοναυτικής εκστρατείας ως πολιτιστική διαδρομή.

Η πρόταση αυτή θα γίνει μέσω του προγράμματος CLEAR-SEE EUROPE (Cultural Values and Leisure Environments Accessible Roundly – For All), για την υλοποίηση του WP 5 (Πιλοτική εμπειρία του προγράμματος) και έχει επιλεγεί ως θέμα της πιλοτικής εμπειρίας, η επιστροφή της Αργοναυτικής εκστρατείας, η οποία είναι δυνατή να αποτελέσει πρόταση στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την πιστοποίησή της ως πολιτιστική διαδρομή.

Επίσης η ΕΚΠΟΛ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος CLEAR, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, και θέλοντας να αξιοποιήσει το εν λόγω πρόγραμμα σχετικό με την προσβασιμότητα στις πολιτιστικές αξίες προετοιμάζει την υποβολή πρότασης για το 2014 με θέμα: «Το τρενάκι του Πηλίου». Η παραπάνω ενέργεια γίνεται με σκοπό να είμαστε οι πρώτοι από την πλευρά της Ελλάδας που θα υποβάλουμε πρόταση το 2014 για το σήμα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ιδιαίτερη βαρύτητα κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. δόθηκε στην εξεύρεση τρόπου για την πληρωμή των παλαιών οφειλών της ΕΚΠΟΛ, όσο ανήκε στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, για να μπορέσουν να αποπληρωθούν οι παλαιές οφειλές.

Ακόμη συζητήθηκε το θέμα του ετήσιου φεστιβάλ συρτάκι που η ΕΚΠΟΛ προτίθεται να διοργανώσει και να καθιερώσει ως θεσμό, σε ανάμνηση της κατάκτησης του παγκόσμιου ρεκόρ Guinness, που έγινε στις 31 Αυγούστου 2012. Την ημέρα εκείνη 5.614 άτομα χόρεψαν συρτάκι για πέντε λεπτά στην παραλία του Βόλου καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ. Στόχος αυτής της ενέργειας ήταν η παγκόσμια προβολή της περιοχής μας, της Θεσσαλίας και της Ελλάδας. Ο κ. Χαλέβας καλεί όλες τις αρμόδιους φορείς διεξαγωγής εκδηλώσεων, που μπορούν να συνεργαστούν και να συνδιοργανώσουν το φεστιβάλ του συρτάκι για τη φετινή χρονιά χωρίς όμως οικονομική επιβάρυνση για την ΕΚΠΟΛ να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως την Τετάρτη 26 Ιουνίου στην ΕΚΠΟΛ τηλ.2421352535 εργάσιμες μέρες και ώρες.

Για την προβολή και ανάμνηση της κατάκτησης του ρεκόρ Guinness ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Κ. Χαλέβας έχει ήδη ζητήσει από τον Οργανισμό Λιμένος την άδεια για την τοποθέτηση, στο χώρο της παραλίας, αναμνηστικής πινακίδας με το έμβλημα του Guinness, όπου θα αναγράφεται ότι 5.614 άτομα χόρεψαν την 31/8/12 και κατέκτησαν το παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ
Κων/νος Χαλέβας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει