Συνεδρίασε υπό τον Δήμαρχο Σκιάθου Δ. Πρεβεζάνο το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Την Τετάρτη συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, στο γραφείο του Δημάρχου Σκιάθου κ. Δημήτρη Πρεβεζάνου, εν όψει της κακοκαιρίας που φαίνεται ότι θα πλήξει και τη Σκιάθο από το πρωί της Παρασκευής.

Ο κ. Πρεβεζάνος κάλεσε όλες τις υπηρεσίες να βρίσκονται σε ετοιμότητα και τόνισε ότι σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων θα ανακληθούν όλες οι άδειες του προσωπικού. Επίσης οι δρόμοι που οδηγούν προς το Κέντρο Υγείας, Αεροδρόμιο και στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού να παραμείνουν καθαροί σε περίπτωση χιονόπτωσης, έτσι ώστε να υπάρχει πρόσβαση για τους δημότες. Ακόμα σε όλα τα οχήματα του Δήμου θα τοποθετηθούν αντιολισθητικές αλυσίδες. Επιπλέον ο Δήμαρχος Σκιάθου βρίσκεται σε επικοινωνία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη για την αποστολή της απαραίτητης ποσότητας αλατιού στο νησί της Σκιάθου.

Οχήματα του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου θα περιπολούν σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου Σκιάθος – Κουκουναριές για να ελέγχουν αλλά και να διακόψουν την κυκλοφορία εάν χρειαστεί, ενώ τα οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου θα βρίσκονται με αναμμένους τους φάρους στο δρόμο ανά μία ώρα.

Τέλος, σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων, ο Δήμος Σκιάθου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα ζητήσει να χρησιμοποιηθούν και οχήματα ιδιωτών, με τους ιδιοκτήτες τους να ενημερώνονται άμεσα έτσι ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Παρόντες στη συνεδρίαση στου Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου πολιτικής προστασίας ήταν:

Δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτρης Πρεβεζάνος, ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Σταμέλος, ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Σκιάθου κ. Λευτέρης Βιολέττας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παύλος Τασιόπουλος, Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου Πυραγός κ. Γεώργιος Λιακόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου κ. Αθανάσιος Βαϊόπουλος, ο Υπολιμενάρχης Σκιάθου κ. Μάριος Παπαβασιλείου, ο κ. Σωτήριος Γλυμπάτσας, ο κ. Βασίλειος Τμπάκης και ο κ. Κωνσταντίνος Μιτζέλος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει