Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περ. Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 8 Απριλίου 2014, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη κας Κολυνδρίνη, η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων για την αντιπυρική περίοδο του έτους 2014.

Στη σύσκεψη, που είχε ως στόχο τον καλύτερο συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων για τις δράσεις που πρέπει να γίνουν έγκαιρα, ώστε με την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου να διασφαλιστεί ένα υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, συμμετείχαν ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Θεσσαλίας κ. Μιχαλάκης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Τσιόφας, ο Διοικητής Π.Υ. Βόλου κ. Πόζογλου, η Δ/ντρια της Δ/νσης Δασών Μαγνησίας κα Δημητρακοπούλου, ο Δασάρχης Βόλου, εκπρόσωποι των Δήμων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των εθελοντικών οργανώσεων και των αρμόδιων υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων.

Τον συντονισμό της σύσκεψης είχε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Λ. Ρίνης ο οποίος και ευχαρίστησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την πολύ καλή συνεργασία που επετεύχθη κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου του προηγούμενου έτους και τόνισε ότι είναι απαραίτητη η επικαιροποίηση του σχεδιασμού και η ευαισθητοποίηση του κοινού.

Η αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε την σημασία του συντονισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και τόνισε τον ρόλο της σωστής και μεθοδικής πρόληψης.

Δήλωσε μεταξύ άλλων πως στην συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Γ.Γ.Π.Π στην Αθήνα, έγινε γνωστό πως γίνεται τροποποίηση των συμβάσεων ώστε τα τρία πυροσβεστικά οχήματα της Β’ ΒΙΠΕ που τυπικά διαχειρίζεται η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ θα περάσουν στη διαχείριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ώστε να αναλάβουν επιχειρησιακή δράση και πέραν της εθνικής οδού, ενώ θα δοθούν και 260 περιπολικά σε ολόκληρη την Ελλάδα, τα πρώτα εκ των οποίων προορίζονται για τις Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων.

Από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Λ. Ρίνης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους στο Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε ότι μεγάλη σημασία πρέπει να δοθεί στον συντονισμό και στην κατανομή των ρόλων των εμπλεκόμενων φορέων λόγω των μεγάλων συμβάντων που σημειώθηκαν στην περιοχή κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης όλοι οι φορείς κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τις δράσεις που πρέπει να γίνουν έγκαιρα, ώστε με την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου να επιτευχθεί ένα υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και παράλληλα ενημέρωσαν για τον βαθμό ετοιμότητας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την προτροπή στους εκπροσώπους των δήμων να προβούν στις απαραίτητες προετοιμασίες για αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών όπως αυτές ορίζονται στην σχετική εγκύκλιο της Γ.Γ.Π.Π.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει