Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου

Μεταξύ άλλων τα έργα στην Κάρλα, αλλά και το νέο διδακτήριο του ΕΠΑΛ

Συνεδριάζει αύριο Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου, όπου ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν, θα αφορά και την πορεία των έργων στον ταμιευτήρα της Κάρλας. Επίσης θα τεθεί προς συζήτηση και το θέμα της ανέγερσης νέου διδακτηρίου για το Επαγγελματικό Λύκειο Βελεστίνου του οποίου η σχετική μελέτη ολοκληρώθηκε.

Στη συνεδρίαση έχουν ήδη προσκληθεί ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, αλλά και η διευθύντρια της ΕΥΔΕ Κάρλας κ. Ξένια Καρατζά, προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την εξέλιξη των έργων.

Όπως τόνισε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου «εδώ και μία εβδομάδα που συντάχτηκε η ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, εντάξαμε ως κύριο θέμα συζήτησης το ζήτημα της Κάρλας και της εξέλιξης των έργων. Παράλληλα έχουμε ήδη προσκαλέσει τόσο τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, όσο και τη διευθύντρια της ΕΥΔΕ Κάρλας κ. Καρατζά, ώστε να μας ενημερώσουν για τα έργα. Επομένως, καλοπροαίρετη η έκκληση των μειοψηφιών για συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά ήδη έχουμε προνοήσει και κινηθήκαμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου μπορεί να μην έχει καμία αρμοδιότητα με την εκτέλεση των έργων στην Κάρλα, ωστόσο το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για την ολοκλήρωσή τους είναι τεράστιο, γιατί όλοι εκτιμούν τα πολλαπλά οφέλη που θα υπάρξουν, όπως για παράδειγμα από το αρδευτικό δίκτυο. Μάλιστα την περασμένη Παρασκευή υπήρξε μια συνάντηση στο ΤΕΕ Μαγνησίας με την παρουσία και εκπροσώπων από τα αρμόδια Υπουργεία, όπου τονίστηκαν ξανά τα ζητήματα που αφορούν την υλοποίηση των εργασιών. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο έχει εκφραστεί για τα ζητήματα αυτά τονίζοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστούν άμεσα οι εργασίες του αρδευτικού δικτύου. Παράλληλα σέβεται την θέση των κατοίκων του Ριζομύλου και Στεφανοβικείου που αντιδρούν στην ανόρυξη 50 υδρευτικών γεωτρήσεων για λόγους περιβαλλοντικούς».

Στο μεταξύ στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθεί και το θέμα του Επαγγελματικού Λυκείου Βελεστίνου. Η μελέτη ανέγερσης νέου διδακτηρίου έχει ολοκληρωθεί και πλέον ο φάκελος αναμένεται να υποβληθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Με την κατασκευή νέου διδακτηρίου για το ΕΠΑΛ ο Δήμος Ρήγα Φεραίου θα αντιμετωπίσει οριστικά και το ζήτημα της διδακτηριακής υποδομής για τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ακόμη στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθούν τα θέματα συγκρότησης επιτροπών για την καταστροφή άχρηστων αναλώσιμων υλικών – σκευών του Δήμου, έτους 2013 της συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών, έτους 2013, αλλά και διενέργειας δημοπρασιών για την εκποίηση, μίσθωση, εκμίσθωση κινητών και ακινήτων του Δήμου Ρήγα Φεραίου, καθώς και των αναπληρωτών τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει