Συνελήφθησαν επτά καραμπινιέροι για εγκληματική δράση εν μέσω lockdown


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020, 03:27

Η εισαγγελία της Πιατσέντσα διέταξε τη σύλληψη επτά καραμπινιέρων οι οποίοι, την περίοδο του “lockdown” λόγω του κορωνοϊού — όπως δείχνουν τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μέχρι τώρα — δρούσαν σε καθεστώς πλήρους παρανομίας.

Σε τηλεφωνικούς διαλόγους των συλληφθέντων, μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι «είχαν δημιουργήσει μια οργάνωση εγκληματικής δράσης», η οποία «είχε λάβει την μορφή πυραμίδας» και στην ουσία «είχε γίνει αχτύπητη».

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για απόσπαση χρημάτων, βασανιστήρια, προμήθεια ναρκωτικών σε διακινητές της Πιατσέντσα την περίοδο της διακοπής κάθε παραγωγικής δραστηριότητας λόγω του κορονοϊού, παράνομες συλλήψεις και κλεπταποδοχή.

«Δυσκολεύομαι ακόμη και να πω ότι οι άνδρες αυτοί ήταν καραμπινιέροι, διότι η συμπεριφορά τους ήταν εγκληματική. Πρόκειται για βαρύτατα αδικήματα, τις αιτίες των οποίων δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν ούτε οι ίδιοι οι υπεύθυνοι των ερευνών», τόνισε η αρχιεισαγγελέας της Πιατσέντσα, Γκράτσια Πραντέλα.

Οι επτά συλληφθέντες παύθηκαν αμέσως από το σώμα των καραμπινιέρων, ενώ το κτήριο στο οποίο στεγαζόταν η υπηρεσία τους έκλεισε προκειμένου να διενεργηθούν έρευνες και βρεθούν τυχόν πολύτιμα στοιχεία.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020, 03:27

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει