Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και δύο μηχανικοί του Euroferry OlympiaΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022, 14:05

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας για τη φωτιά στο πλοίο «Euroferry Olympia».

Στο πλαίσιο αυτό σχηματίστηκε δικογραφία και συνελήφθησαν ο πλοίαρχος, αλλά και δύο μηχανικοί του πλοίου, οι οποίοι, αφού οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν επαρκούν ώστε να τους ασκηθεί δίωξη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, που θα διεξαχθεί από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας υπό την επίβλεψη δύο αντιεισαγγελέων και την εποπτεία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας κ. Λαμπρίδη, θα γίνει προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα του ναυαγίου, του εμπρησμού και της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών.

Οι εισαγγελείς έχουν δώσει δέκα κατευθυντήριες γραμμές στα μέλη του Κεντρικού Λιμεναρχείου που θα διενεργήσουν την έρευνα, μεταξύ των οποίων η διενέργεια αυτοψίας προκειμένου να εξεταστούν τα αίτια που προκάλεσαν την καταστροφική πυρκαγιά. Επιπλέον, αναμένεται να παρθούν και ένορκες καταθέσεις από όλους τους διασωθέντες, αλλά και άλλους μάρτυρες που είδαν τι συνέβη και πώς ξεκίνησε αυτή η πυρκαγιά, όπως οι ψαράδες που βρίσκονταν στην περιοχή.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022, 14:14Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει