Συνελήφθησαν τρεις Ιρακινοί για διακίνηση ναρκωτικών στην ΚωΟπλισμένοι με κλομπ μήκους 57 εκατοστών και ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 21 εκατοστών, ήταν οι τρεις Ιρακινοί αιτούντες άσυλο που διακινούσαν χασίς, ναρκωτικά χάπια, αλλά και λαθραίο καπνό στο νησί της Κω. Μάλιστα, ο ένας από τους Ιρακινούς κυκλοφορούσε με πλαστό δελτίο βελγικής ταυτότητας.

Οι Ιρακινοί ηλικίας 50, 45 και 24 χρόνων ακινητοποιήθηκαν σε κεντρικό δρόμο της πόλης από αστυνομικούς της Ασφάλειας στο πλαίσιο στοχευμένης έρευνας και ακολούθησε έρευνα στο κοντέινερ που διαμένουν εντός του Hot Spot. Μέσα στο κοντέινερ βρέθηκαν 70 «φιξάκια» ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 118 γραμμαρίων έτοιμα προς πώληση, 20 ναρκωτικά χάπια, 40 πακέτα λαθραίου καπνού βάρους δυο κιλών και 27 πακέτα τσιγάρων αδασμολόγητα.

Εκτός από την πλαστή ταυτότητα, το κλομπ και το μαχαίρι, οι άνδρες της Ασφάλειας κατέσχεσαν 410 ευρώ και τέσσερις προπληρωμένες τραπεζικές κάρτες. Οι τρεις αλλοδαποί παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω που τους άσκησε δίωξη κακουργηματικού κατά περίπτωση για τα παρακάτω αδικήματα: διακίνηση ναρκωτικών, λαθρεμπόριο, πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράνομη οπλοκατοχή, ενώ τα λαθραία προϊόντα καπνού παραδόθηκαν στο Τελωνείο για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί για το ελληνικό κράτος.

Να σημειωθεί ότι και οι τρεις Ιρακινοί που διέμεναν στο Hot Spot έχουν αιτηθεί άσυλο από την Υπηρεσία Ασύλου και διαμέναν με προσωρινή αδεια παραμονής στο νησί έως ότου εξεταστεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό το αίτημα τους. Αυτό σημαίνει ότι οι παραβατικοί Ιρακινοί σιτίζονταν στο Κέντρο Υποδοχής, λάμβαναν κανονικά το επίδομα των 400 ευρώ μηνιαίως και όπως αποδείχτηκε είχαν δραστηριοποιηθεί και στο εμπόριο ναρκωτικών αλλά και λαθρεμπορίας καπνού από όπου και έβγαζαν αρκετά χρήματα.

Πηγή: vimatisko.gr


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018, 05:49

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει