Συνελήφθη στη Μόσχα ακτιβιστής που οργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας ντυμένος Ιησούς Χριστός


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 21:18

Συνελήφθη ο ακτιβιστής Πάβελ Κρισέβιτς, ο οποίος την Πέμπτη (5/11) εμφανίσθηκε έξω από το κτίριο της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) στην Μόσχα ντυμένος Χριστός για να σταυρωθεί σ’ έναν σταυρό που είχε τοποθετήσει, ενώ οι συνεργάτες του έκαιγαν συμβολικά τόμους δικογραφιών που αφορούσαν πολιτικούς που έχουν διωχθεί ή δολοφονηθεί όπως ο Μπορίς Νεμτσόφ, σε ένδειξη συμπαράστασης προς του «πολιτικούς κρατούμενους», και την Παρασκευή (6/11) του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 ημερών από το δικαστήριο Τβερκσόι της Μόσχας.

Ο Κρισέβιτς ανέβηκε στον Σταυρό ντυμένος Ιησούς Χριστός, τον περιέλουσαν με ένα υγρό και τον «έκαψαν», ρίχνοντας στην πυρά τους αυτοσχέδιους τόμους των δικογραφιών. 

Αστυνομικοί που τον είχαν περικυκλώσει μόλις έληξε η «παράσταση» τον συνέλαβαν.

Ο Κρισέβιτς είναι γνωστός για τις δράσεις του. 

Όταν καταδικάστηκαν τα μέλη της «υπόθεσης του Δικτύου» (θεωρείται στην Ρωσία τρομοκρατική οργάνωση) αλυσοδέθηκε έξω από το στρατοδικείο της Αγίας Πετρούπολης και μοίραζε προκηρύξεις. 

Στην καταδίκη των μελών της οργάνωσης «Νέο μεγαλείο» (θεωρείται εξτρεμιστική οργάνωση) πριν να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου ο Κρισέβιτς ντύθηκε αστυνομικός και «έκοψε το λαιμό» μια κούκλας, ρίχνοντας στα σκαλιά του δικαστηρίου τεχνητό αίμα.

Ακόμη, κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας στην Λευκορωσία «κρεμάστηκε» από ένα σχοινί στην γέφυρα Τρόινσκι στην Αγία Πετρούπολή και έπεσε στο νερό σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους διαμαρτυρόμενους διαδηλωτές της Λευκορωσίας.

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 21:18

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει