Συνελήφθη στο Βόλο ο συνεργός του Μαζιώτη, Γιώργος Πετρακάκος

Άλλες δύο συλλήψεις – Για δύο γιάφκες κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες – Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

Στη σύλληψη τριών ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Πετρακάκος, συνεργός του Νίκου Μαζιώτη, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. το πρωινό της Πέμπτης στο Βόλο, έπειτα από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κλιμάκια της οποίας κατέφθασαν στο Βόλο και κινήθηκαν με άκρα μυστικότητα.

Οι έρευνες εστιάστηκαν σε δύο περιοχές, αφενός στη Ν. Ιωνία και στη συμβολή των οδών Καραμπατζάκη και Παπάφη, σε ισόγεια μονοκατοικία και αφετέρου στο κέντρο του Βόλου και στη συμβολή των οδών Περραιβού και Γαλλίας, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, με τα ευρήματα και στις δύο περιπτώσεις να αποδίδουν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, και στα δύο σπίτια τον χαρακτηρισμό “γιάφκες”.

Με τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής να αποκλείουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα και τις έρευνες να εξαπλώνονται και σε άλλα ενδεχομένως σημεία της πόλης, η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα τις τρεις συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και αυτή του Γιώργου Πετρακάκου.

Ο Γ. Πετρακάκος αναζητείτο στην ευρύτερη περιοχή μετά την προηγούμενη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην περιοχή της Χρυσής Ακτής Παναγιάς στη Ν. Αγχίαλο, ενώ κατηγορείται και για συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες, μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη.

Οι επονομαζόμενοι και ως οι «ληστές του Διστόμου» κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα Τράπεζας στο Δίστομο στις 22 Αυγούστου 2014, οπότε χρησιμοποίησαν ταχύπλοο σκάφος για τη διαφυγή τους.

Επίσης, για ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα Τράπεζας στις 17 Απριλίου 2008 στον Χολαργό (λεία 14.500 ευρώ), κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα σε συμπλοκή του με τους δράστες ένας 39χρονος αστυνομικός.

Τέλος, κατηγορούνται και για ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα Τράπεζας στις 23 Ιουλίου 2010 στο Πόρτο Χέλι (λεία 236.430 ευρώ).

Σε βάρος του Πετρακάκου και των συνεργών του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ληστείας από κοινού, κατά συρροή από δράστες ενεργούντες με καλυμμένα χαρακτηριστικά και φέροντες πολεμικό τυφέκιο και μη, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατ’ εξακολούθηση από δράστες ενωθέντες για την τέλεση κλοπών και ληστειών και ενεργούντες κατ’ επάγγελμα, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοκατοχής και οπλοφορίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση.

Επίσης για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας – παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών από κοινού κατά συρροή, πλαστογραφίας με χρήση και μη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, αρπαγής από κοινού κατά συρροή, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με φωτιά από κοινού κατ’ εξακολούθηση, τελεσμένης και σε απόπειρα, της συμμορίας, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και της κατασκευής πλαστών Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας.

Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από την ΕΛ.ΑΣ. μετά το πέρας των επιχειρήσεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει