Συνελήφθη στο Κάιρο ηγέτης των Αδελφών Μουσουλμάνων


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020, 17:06

Αίγυπτος: Συνελήφθη στο Κάιρο ηγέτης των Αδελφών Μουσουλμάνων

Οι αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα πως συνέλαβαν τον ασκούντα χρέη ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων Μαχμούντ Εζάτ στη διάρκεια επιδρομής που πραγματοποίησαν σε διαμέρισμα στο Κάιρο.

Η σύλληψη αυτή αποτελεί το πιο πρόσφατο πλήγμα στο παλαιότερο (ιδρύθηκε το 1928) και πιο οργανωμένο ισλαμιστικό κίνημα της Αιγύπτου, το οποίο έχει συντριβεί στο πλαίσιο μιας σαρωτικής καταστολής αφότου ανατράπηκε από την εξουσία πριν από επτά χρόνια.

Ο 76 χρονος Εζάτ ήταν ένας πρώην υπαρχηγός του ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων, του Μοχάμεντ Μπαντίε και θεωρούνταν σκληροπυρηνικός στους κόλπους της οργάνωσης. Άρχισε να ασκεί χρέη ηγέτη μετά τη σύλληψη του Μπαντίε τον Αύγουστο του 2013.

Σε δήλωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται πως εξοπλισμός για την κρυπτογράφηση επικοινωνιών κατασχέθηκε στη διάρκεια της σύλληψης και προστίθεται πως ο Εζάτ είναι ύποπτος ότι από το 2013 οργάνωσε δολοφονίες ή απόπειρες δολοφονιών, καθώς και μια βομβιστική επίθεση.

Ο Εζάτ είχε προηγουμένως καταδικαστεί ερήμην σε θάνατο και σε ισόβια κάθειρξη. Σύμφωνα με την αιγυπτιακή νομοθεσία, μετά τη σύλληψή του θα δικαστεί εκ νέου για τις υποθέσεις αυτές.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020, 17:06

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει