Συνεργασία Δήμου Βόλου και Ιατρείου Αλληλεγγύης για τον εμβολιασμό των ανασφάλιστων παιδιών

Συνεργασία Δήμου Βόλου και Ιατρείου Αλληλεγγύης για τον εμβολιασμό των ανασφάλιστων παιδιών

Συνεχίζονται συστηματικά από το Δήμο Βόλου, διά της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας-Παιδείας και Πολιτισμού, οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση προβλημάτων μείζονος σημασίας, που αφορούν ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως ο εμβολιασμός παιδιών εκείνων των οικογενειών που, είτε επειδή είναι ανασφάλιστες είτε γιατί δεν είναι ενημερωμένες σωστά, γίνεται πλημμελώς με αποτέλεσμα τα παιδιά αυτά να κινδυνεύουν άμεσα από διάφορες ασθένειες.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ Απόστολος Παντσάς, ο εμβολιασμός των παιδιών είναι αναγκαίος και απαραίτητος τόσο για την υγεία τους, όσο και για τη δημόσια υγεία. Η οικονομική κρίση είχε ως αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες να μείνουν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη κι επομένως να αδυνατούν να παρακολουθήσουν τις ανάγκες εμβολιασμού των παιδιών τους. Επειδή το πρόβλημα έπαιρνε ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, κρίθηκε απαραίτητη η παρέμβαση του Δήμου.

Με μια συνεργασία αρχικά με τους Γιατρούς του Κόσμου, ο Δήμος Βόλου επιχείρησε το Δεκέμβριο του 2012 να συμβάλλει στην αντιμετώπιση ενός σημαντικού προβλήματος της τοπικής κοινωνίας, που ήταν μάλιστα υποτιμημένο και διέλαθε της προσοχής τόσο της κοινωνίας όσο και των υπεύθυνων υπηρεσιών. Υλοποιήθηκε τότε ένα πρόγραμμα εμβολιασμών σε άπορα και ανασφάλιστα παιδιά. Για τη συνέχιση του προγράμματος ζητήθηκε η συνδρομή της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα. Με αποτελεσματική παρέμβαση στο Υπουργείο, χορηγήθηκε μια σημαντική ποσότητα εμβολίων έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες για τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί. Ο Δήμος Βόλου παρέλαβε τα εμβόλια και θα τα διαθέσει μέσω του Ιατρείου Αλληλεγγύης για την κάλυψη των επαναληπτικών δόσεων εμβολίων των παιδιών που εμβολιάστηκαν το Δεκέμβριο, αλλά και όλων των ανεμβολίαστων παιδιών της πόλης. Με την έναρξη της λειτουργίας του Ιατρείου Αλληλεγγύης που έγινε πραγματικότητα από τις αρχές Φεβρουαρίου με την συνεργασία του Δήμου Βόλου και του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, η συνέχιση των εμβολιασμών θα γίνεται πλέον σε συγκεκριμένο χώρο, στο ΔΙΑΥΛΟ».

Όσοι επιθυμούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους μπορούν να επικοινωνούν για ραντεβού και επίσκεψη στους γιατρούς του Ιατρείου Αλληλεγγύης στο τηλέφωνο 2421020464. Διεύθυνση: Σκενδεράνη 11 (Δίαυλος).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει