Συνεργασία Δ. Βόλου – Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ανάδειξη των περιπατητικών διαδρομών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου μεταξύ της Προέδρου Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής κ. Σ.Μπρατζιώκα και του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων κ.Γιώργου Καλτσογιάννη, στο πλαίσιο επίσκεψής του στους χώρους του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Βόλου.

Κύριο θέμα της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Έφορος Δημοσίων σχέσεων του Ε.Ο.Σ. Βόλου και Αντιπρόεδρος των Φίλων των μονοπατιών κ.Κυριάκος Σταθάκης και υπηρεσιακά στελέχη του τμήματος Τουρισμού, ήταν η υποστήριξη και ανάδειξη των πεζοπορικών διαδρομών του Βόλου και του Πηλίου. Τονίστηκε η ανάγκη αξιοποίησης των μονοπατιών ως βασική τουριστική υποδομή της περιοχής σε συνδυασμό με την καλλιέργεια και προβολή της θέσης ότι τα μονοπάτια αποτελούν ουσιαστικά «δρόμους» φυσιολατρίας, αναψυχής και πολιτισμού, που συνδέουν τόπους, ανθρώπους και κοινωνίες. Σε αυτή την προσπάθεια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, είναι απαραίτητη η συνεργασία των αρμόδιων τοπικών φορέων προκειμένου υποστηριχθεί και να υιοθετηθεί κάθε πρωτοβουλία από την τοπική κοινωνία.

Επισημάνθηκε ακόμη η ανάγκη οργάνωσης τουριστικού προγράμματος πεζοπορίας, που να περιλαμβάνει επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους, γραφικά χωριά, εκκλησίες, μοναστήρια, παραλίες, παρακολούθηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ κοινή ήταν η άποψη ότι απαιτείται η έκδοση έντυπου και ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού για τα τοπικά μονοπάτια, καθώς επίσης ότι είναι απαραίτητη η οργάνωση τοπικών συναντήσεων για την εμπλοκή των τοπικών συλλόγων, ώστε κάθε δράση να έχει την συμμετοχή, την συμπαράσταση άρα και την αποδοχή των τοπικών φορέων.

Τέλος παρουσιάστηκε πρόταση πιθανών εκδηλώσεων τοπικής και εθνικής εμβελείας με κεντρικό θέμα το μονοπάτι ως διαδρομή, όπως η αναβίωση θρησκευτικών πανηγυριών, η αναβίωση λαϊκών – πολιτιστικών εθίμων, η διοργάνωση σχολικών εκδρομών σε μονοπάτια του Πηλίου αλλά και η θεσμοθέτηση εβδομάδας καθαρισμού μονοπατιών. Η συζήτηση αποτέλεσε βάση ενός προγραμματισμού δράσεων που θα οριστικοποιηθούν το επόμενο διάστημα, ενώ άμεσα θα διοργανωθεί κοινή δράση σηματοδότησης μονοπατιού και κατόπιν εκδήλωση πεζοπορίας με την συμμετοχή κοινού με στόχο την ανάδειξη της περιπατητικής διαδρομής.

Στο πλαίσιο της συνάντησης υπήρξε η δυνατότητα παρουσίασης και συζήτησης των δράσεων αλλά και του σχεδιασμού τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει