Συνεχίζεται η απεργία στις σιδηροδρομικές μεταφορές της ΓερμανίαςΕκτεταμένα προβλήματα αναμένεται να εμφανιστούν την Παρασκευή στις μεταφορές στη Γερμανία, αφού το συνδικάτο σιδηροδρόμων και μεταφορών EVG ανακοίνωσε πανεθνική απεργία κατά τις πρωινές ώρες αιχμής, επηρεάζοντας την εταιρεία διαχείρισης των εθνικών σιδηροδρόμων, Deutsche Bahn.

Η απεργία, που συμπίπτει με ξεχωριστή κινητοποίηση σε τρία αεροδρόμια, αφορά 50 σιδηροδρομικές εταιρείες και θα διαρκέσει από τις 3:00 (04.00 ώρα Ελλάδας) έως τις 11:00 (12.00 ώρα Ελλάδας), ανέφερε το συνδικάτο EVG.

«Δεν θα κινηθεί ούτε ένα τρένο (στη χώρα)», δήλωσε η εκπρόσωπος του EVG, Κόσιμα Ινγκενσάι.

«Δεν πρόκειται για τιμωρία των επιβατών ενώ πλησιάζει το Σαββατοκύριακο, αλλά για αύξηση της πίεσης στον εργοδότη που δεν έχει κάνει μια αποδεκτή προσφορά», δήλωσε η Ινγκενσάι, σε διαδικτυακή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Άλλος εκπρόσωπος, ο Κρίστιαν Λόροχ, απείλησε με πολυήμερη απεργία στο μέλλον αν οι εργοδότες δεν βελτιώσουν την προσφορά τους.

Η Deutsche Bahn, από την πλευρά της, ανακοίνωσε πως αναμένει ότι η απεργία θα έχει μαζικό αντίκτυπο στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

«Το EVG έχει χάσει εντελώς την αίσθηση μέτρου και είναι αποφασισμένο να προκαλέσει χάος», δήλωσε ο Μάρτιν Σέιλερ, μέλος του συμβουλίου της Deutsche Bahn, αρμόδιος για το ανθρώπινο δυναμικό, ζητώντας να «βρεθούν λύσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». Ο ίδιος δήλωσε ότι η απεργία θα επηρεάσει τα τρένα μεγάλων αποστάσεων και ο αντίκτυπος θα είναι αισθητός και μετά το τέλος της κινητοποίησης.

Ο υψηλός πληθωρισμός στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης προκάλεσε κύμα απεργιών τους τελευταίους μήνες, καθώς οι εργαζόμενοι ζητούν υψηλότερους μισθούς για να αντισταθμίσουν το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης.

Το συνδικάτο Verdi έχει επίσης καλέσει τους εργαζόμενους στους ελέγχους ασφαλείας να απεργήσουν σε τρία αεροδρόμια αύριο, Πέμπτη, καθώς και την Παρασκευή, με την εταιρεία λειτουργίας του αεροδρομίου του Αμβούργου να ανακοινώνει ότι όλες οι αναχωρήσεις θα ακυρωθούν.

Το EVG, που διαπραγματεύεται για λογαριασμό 230.000 εργαζομένων, ζητά αύξηση μισθών 12% ή τουλάχιστον επιπλέον 650 ευρώ τον μήνα. Η κρατική Deutsche Bahn έχει προσφέρει επιπλέον 5% και έκτακτες πληρωμές ύψους έως 2.500 ευρώ.

Την επόμενη Τρίτη θα υπάρξει νέος γύρος μισθολογικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει