Συνεχίζεται η διανομή βοήθειας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας


Συνεχίζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η διανομή της βοήθειας που συγκεντρώνεται από δωρεές επιχειρήσεων και ιδιωτών στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας στη Λάρισα και στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων σε Βόλο, Καρδίτσα, Τρίκαλα για να διαμοιραστεί παντού όπου υπάρχει ανάγκη στη Θεσσαλία.

Περισσότεροι από 250 τόνοι εμφιαλωμένου νερού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, διανεμήθηκαν στον Παλαμά, σε χωριά του Δήμου Φαρσάλων – Σταυρός, Κρήνη, Βαμβακού, Βασιλί, Πυργάκια, Υπέρεια, Πολυνέρι, ‘Αγιος Γεώργιος, Ευύδριο, Χαλκιάδες, Ζωοδόχος Πηγή, κ.α., του Δήμου Κιλελέρ – Χάλκη, Αρμένιο, Αχίλλειο, Λοφίσκος, Σωτήριο, Αγναντερή κ.α.- στον Τύρναβο, στην Αμυγδαλέα και στην 110 Π.Μ. προκειμένου με εναέρια μέσα να φτάσουν παντού όπου υπάρχει ανάγκη. Κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες, ράντζα, στρώματα και ρούχα έχουν διατεθεί στους δύο χώρους φιλοξενίας στην πόλη της Λάρισας: Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης και Γυμναστήριο 1ου Γυμνασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κτίριο της Π.Ε. Καρδίτσας συγκεντρώνονται εμφιαλωμένα νερά, ξηρά τροφή και είδη πρώτης ανάγκης και μοιράζονται σε χωριά όπου υπάρχει ανάγκη. Κλινοσκεπάσματα, στρώματα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης διανεμήθηκαν στην περιοχή της Φαρκαδόνας και εμφιαλωμένο νερό και ξηρά τροφή με εναέρια μέσα σε χωριά της Π.Ε. Τρικάλων.

Στην Π.Ε. Μαγνησίας συνεχίζεται επίσης η συγκέντρωση και αποστολή εμφιαλωμένου νερού και ξηράς τροφής σε χωριά στο Ανατολικό και στο Νότιο Πήλιο. Η διανομή γίνεται οδικώς, ακτοπλοϊκώς και με εναέρια μέσα.

Υπενθυμίζεται ότι στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα (Καλλισθένους και Θεοφράστου, συνοικία Αβέρωφ) συγκεντρώνονται από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ: εμφιαλωμένα νερά, ξηρά τροφή, κουβέρτες – κλινοσκεπάσματα, ρούχα – παπούτσια καθαρά και στεγνά, είδη υγιεινής, ράντζα και στρώματα, φακοί, μπαταρίες. Όσοι μπορούν και θέλουν να προσφέρουν, να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6973704949, 6972058335 και 6997194671 με τα στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Περιφέρεια Αττικής κοντά στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

‘Αμεση είναι η ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής στις ανάγκες των πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία, ως προς τη μεταφορά πόσιμου νερού και ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ οργανώνεται και η συγκέντρωση προσφορών από τους πολίτες σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Ειδικότερα, από χθες βράδυ βρίσκονται σε περιοχές της Θεσσαλίας που είχε κοπεί η υδροδότηση έξι υδροφόρες χωρητικότητας 20 έως 30 τόνων και θα παραμείνουν όσο απαιτηθεί, προκειμένου να ανεφοδιάζονται και να διανέμουν νερό.

Αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν τα πρώτα φορτηγά της Περιφέρειας προς Καρδίτσα και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, με είδη πρώτης ανάγκης τα οποία έχουν συγκεντρωθεί στο Κέντρο Logistics στο Φάληρο, ενώ και τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει συνεχής ροή στη μεταφορά των απαραίτητων υλικών σε πληγείσες περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης απευθύνει κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στους πολίτες της Αττικής να συνδράμουν τους πληγέντες ενώ, σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα δημιουργήθηκαν σημεία συγκέντρωσης για τα παρακάτω είδη:

Εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, σκηνές, κλινοσκεπάσματα – κουβέρτες, ξηρά τροφή (φρυγανιές, έτοιμα σνακ, μπισκότα), απορρυπαντικά γενικής χρήσης, είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια, αφρόλουτρα, κρεμοσάπουνα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες), βρεφικά γάλατα, βρεφικές τροφές και πάνες, ρούχα (καθαρά και καινούργια).

Οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν τις προσφορές τους μεταξύ 09.00 – 14.00 από αύριο Κυριακή στα κάτωθι σημεία:

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Συγγρού 15 – 17, ισόγειο

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Κέντρο Διαχείρισης, Αποθήκευσης και Εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης (Logistics), Κτίριο Β 220 – Ολυμπιακός Πόλος Παλαιού Φαλήρου

Πλατεία Νερού

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, Κηφισίας 100, Μαρούσι – ισόγειο

Από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και τις ίδιες ώρες θα λειτουργήσουν και οι παρακάτω χώροι στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες:

Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ: Αιγάλεω 5 και Κάστορος, Πειραιάς

ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Τρώων 1 και Χαλκίδος, ‘Αγιος Παύλος – Περιστέρι

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ: Κτήριο Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, 17ο χλμ Λ. Μαραθώνος, Παλλήνη

ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ: Κτήριο Π.Ε. Δυτικής Αττικής Ηρώων Πολυτεχνείου 78, Ελευσίνα – ισόγειο

«Αυτή την ώρα, το μόνο που έχει αξία είναι η ενότητα και η συντονισμένη προσπάθεια για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής, αναφερόμενος στις σχετικές πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας.

«Η κλιματική κρίση χτυπά ολοένα και πιο σκληρά τον πλανήτη, βρισκόμαστε ενώπιον μιας πρωτοφανούς καταστροφής, μιας πρωτόγνωρης συνθήκης για τα δεδομένα της Ελλάδας, για την αντιμετώπιση της οποίας απαιτείται οργανωμένη δουλειά από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, πάντα σε συνεργασία και με τον συντονισμό των αρμόδιων αρχών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια Αττικής, όπως πάντα, βρίσκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη για να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο. Απευθύνουμε κάλεσμα αλληλεγγύης στους πολίτες της Αττικής, συγκεντρώνουμε ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία θα φτάσει οργανωμένα όπου υπάρχει ανάγκη. Στον πυρήνα της Αυτοδιοίκησης βρίσκεται η ενσυναίσθηση και η βαθιά αγάπη για τον άνθρωπο – αυτές οι αρχές οδηγούν τις πρωτοβουλίες μας. Όλοι και όλες μαζί, ενωμένοι, θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία».Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει