Συνεχίζονται για 14η ημέρα οι διαδηλώσεις στην Κολομβία


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019, 08:28

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις που έγιναν εκ νέου σε όλη την Κολομβία, χθες Τετάρτη, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Ιβάν Ντούκε.

Πρόκειται για την 14η ημέρα των κινητοποιήσεων, σε μία προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στον αρχηγό του κράτους, που ανέλαβε την εξουσία πριν από 16 μήνες, με κεντρικά αιτήματα να μην προχωρήσει η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα και να τηρηθεί η συμφωνία ειρήνης που υπεγράφη με την πρώην οργάνωση ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας-Λαϊκός Στρατός (FARC-EP) το 2016.

Επίσης, οι διαδηλωτές ζητούν να διατεθούν περισσότερα κονδύλια για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, να ληφθούν μέτρα για να τερματιστούν οι αθρόες δολοφονίες ακτιβιστών και ηγετών κοινοτήτων. Ανάμεσα στα αιτήματα, οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την ειδική μηχανοκίνητη μονάδα αντιμετώπισης ταραχών, την ESMAD, η κατασταλτική δράση της οποίας προκαλεί αγανάκτηση, ειδικά μετά τον θάνατο του 18χρονου Ντίλαν Κρους, ο οποίος τραυματίστηκε από στελέχη της επίλεκτης αυτής δύναμης.

Στους δρόμους της πρωτεύουσας έγιναν πολλές συγκεντρώσεις σε ατμόσφαιρα ηρεμίας. Οι διαδηλωτές ήταν λιγοστοί το πρωί, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας έγιναν χιλιάδες. Δικηγόροι, συνδικαλιστές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, αυτόχθονες, αγρότες, κατέκλυσαν την πλατεία Μπολίβαρ, στην ιστορική καρδιά της πόλης, σε μικρή απόσταση από την προεδρία.

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019, 08:34

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει