Συνεχίζονται οι έλεγχοι για κορωνοϊό σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Αττική


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020, 17:36

Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Μαρούσι, την Καλλιθέα και τη Νέα Σμύρνη επισκέφθηκαν σήμερα τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, τα οποία σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ διενήργησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους για λοίμωξη από τον ιό SARSCOVID -2, στο προσωπικό και σε άτομα που φιλοξενούνται στις δομές.

Αύριο το πρωί τα κλιμάκια θα επισκεφθούν τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ίριδα» στην Κηφισιά και Χριστιανική Αδελφότητα «Η ΕΙΡΗΝΗ» στο Χαλάνδρι. Ειδικότερα σήμερα επισκέφθηκαν τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων “Centaurea” στο Μαρούσι, «Μερόπειον» Φιλανθρωπικό Ίδρυμα στην Καλλιθέα και τον «Οίκο Γαλήνη» στη Ν. Σμύρνη, παρουσία και του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Οι επισκέψεις των κλιμακίων έγιναν στο πλαίσιο των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων που ξεκίνησαν από τις αρχές της εβδομάδας και αποτελούνται από εξειδικευμένους ιατρούς, πνευμονολόγους, καρδιολόγους, παθολόγους, γενικούς ιατρούς και νοσηλεύτριες ΠΕ. Τα δείγματα εξετάζονται με την τεχνική PCR, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, τα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών πραγματοποιούν σήμερα και ελέγχους κατ΄οίκον, σε ύποπτα περιστατικά που επικοινώνησαν με το επιχειρησιακό κέντρο της Περιφέρειας, μέσω του 1110.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι στόχος «είναι με στοχευμένα προληπτικά μέτρα να προστατεύσουμε την υγεία τους και να προασπίσουμε την ασφαλή τους διαβίωση στις δομές. Η προσπάθεια αυτή που κάνουμε θα συνεχιστεί έως ότου είμαστε βέβαιοι ότι οι άνθρωποι που φιλοξενούνται σε όλες αυτές τις Μονάδες Φροντίδας, θα είναι απολύτως υγιείς και ασφαλείς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020, 17:37

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει