Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στη Σκόπελο από την Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Δ. Κολυνδρίνη: Oλοκληρώνουμε τις εργασίες κατασκευής τεχνικών σε διάφορα σημεία του νησιού και με εντατικό ρυθμό συνεχίζουμε την αποκατάσταση ζημιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συνεχίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων καθημερινά και με εντατικό ρυθμό, οι εργασίες του έργου «Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία στην Παραλλαγή και στην Επαρχιακή Οδό Νήσου Σκοπέλου». Ζημιές που προκλήθηκαν στη Σκόπελο μετά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα.

unnamed.jpg

Ειδικότερα, στη φάση της ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής τεχνικών όπως προβλέπεται από τη μελέτη (τοιχεία, συρματοκιβώτια) στις θέσεις
· Αγ. Απόστολοι (κατασκευή τοιχείου)
· Λουτράκι (κατασκευή τοιχείου)
· Καστάνη (κατασκευή τοιχείου)
· Πετράκη (κατασκευή τοιχείου)
· Αγνώντας (κατασκευή συρματοκιβωτίων)

Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη η εργασία καθαρισμού τάφρων και οχετών από φερτά υλικά και απορρίμματα επί του Επαρχιακού Δικτύου Σκοπέλου – Γλώσσας.

unnamed2.jpg

Τέλος, αναμένεται άμεσα η έναρξη της ασφαλτόστρωσης τμημάτων του Επαρχιακού Δικτύου στα οποία παρουσιάστηκαν φθορές λόγω του παγετού, καθώς και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε σημεία επικινδυνότητας επί του δικτύου.

Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες της εργολαβίας «Αποκατάστασης ζημιών στο Επαρχιακό δίκτυο Σκοπέλου – Γλώσσας (Λιμνονάρι)», προϋπολογισμού 290.000€, η οποία έχει ως συμβατικό αντικείμενο, την αποκατάσταση των ζημιών στην Επαρχιακή οδό στο Λιμνονάρι, που προκλήθηκαν λόγω θεομηνίας που έπληξε το νησί, το Σεπτέμβριο 2015. Το έργο βαίνει προς ολοκλήρωση και ο δρόμος θα δοθεί σε κυκλοφορία έως το Πάσχα.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη ανέφερε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων από την πρώτη στιγμή, με τη στήριξη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, συνέβαλε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, στέλνοντας ειδικά μηχανήματα, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνουμε τις εργασίες κατασκευής τεχνικών σε διάφορα σημεία του νησιού και με εντατικό ρυθμό συνεχίζουμε την αποκατάσταση ζημιών. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμαρχο του νησιού και θα παρέμβουμε όπου αλλού χρειαστεί».

unnamed3.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει