Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης στην Σκόπελο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δ. Κολυνδρίνη: “Ολοκληρώσαμε τις εργασίες τεχνικών, σε λίγες μέρες ολοκληρώνουμε τις εργασίες στο επαρχιακό δίκτυο Σκοπέλου – Γλώσσας και αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα θα προβούμε στην τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και στην αποκατάσταση ενός μέρους του οδοστρώματος”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συνεχίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων καθημερινά και με εντατικό ρυθμό, οι εργασίες του έργου «Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία στην Παραλλαγή και στην Επαρχιακή Οδό Νήσου Σκοπέλου». Ζημιές που προκλήθηκαν στη Σκόπελο μετά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα.

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής τεχνικών όπως προβλέπεται από τη μελέτη (τοιχεία, συρματοκιβώτια) στις θέσεις:
⦁ Αγ. Απόστολοι. Ολοκληρώθηκε το τοιχίο και απομένει η αποκατάσταση του οδοστρώματος.
⦁ Λουτράκι. Ολοκληρώθηκε το τοιχίο αντιστήριξης μήκους 30 μέτρων.
⦁ Kαστάνη. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή τοιχίου και απομένει η αποκατάσταση του οδοστρώματος.
⦁ Πετράκη. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή τοιχίου μήκους 70 μέτρων και απομένει η κατασκευή ρείθρου και η αποκατάσταση του οδοστρώματος.
⦁ Αγνώντας. Ολοκληρώθηκε η επένδυση με ζαρζανέτ, η κοίτη και οι δύο πλευρές του ρέματος.
⦁ Στάφυλος-Σκούρας. Εντός της εβδομάδας αναμένεται η ολοκλήρωση του τοιχίου και μετά το Πάσχα αναμένονται οι χωματουργικές εργασίες για την αποκατάσταση του οδοστρώματος.

unnamed1.jpg

Μετά τις γιορτές του Πάσχα θα τοποθετηθούν και τα στηθαία ασφαλείας για τα οποία έχουν επιλεγεί τα σημεία της τοποθέτησής τους. Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού πρανών, τάφρων και οχετών από φερτά υλικά και απορρίμματα επί του Επαρχιακού Δικτύου Σκοπέλου – Γλώσσας.

Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες της εργολαβίας «Αποκατάστασης ζημιών στο Επαρχιακό δίκτυο Σκοπέλου – Γλώσσας (Λιμνονάρι)», προϋπολογισμού 290.000€, η οποία έχει ως συμβατικό αντικείμενο, την αποκατάσταση των ζημιών στην Επαρχιακή οδό στο Λιμνονάρι, που προκλήθηκαν λόγω θεομηνίας που έπληξε το νησί, το Σεπτέμβριο 2015. Το έργο βαίνει προς ολοκλήρωση και ο δρόμος θα δοθεί σε κυκλοφορία έως το Πάσχα.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «Ολοκληρώσαμε τις εργασίες τεχνικών, σε λίγες μέρες ολοκληρώνουμε τις εργασίες στο επαρχιακό δίκτυο Σκοπέλου – Γλώσσας και αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα θα προβούμε στην τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και στην αποκατάσταση ενός μέρους του οδοστρώματος. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων συμβάλαμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από την πρώτη στιγμή και στην αποκατάσταση των ζημιών. Παράλληλα και με δικά μας μηχανήματα και προσωπικό από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων εργαζόμαστε, προκειμένου να ολοκληρωθούν όσο γίνεται πιο άμεσα οι ζημιές από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το νησί, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού και την αγαστή συνεργασία με τον Δήμαρχο του νησιού».

unnamed.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει