Συνολικά 10 συλλήψεις στην Ελλάδα έπειτα από έρευνες των Ιταλών


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020, 14:39

 

Χρήστος Μαζάνης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πανευρωπαϊκή επιχείρηση «Aphrodite» υπό το συντονισμό των Ιταλικών Αρχών και την υποστήριξη της Europol με στόχο τη διακίνηση παράνομων αγαθών. Η οκτάμηνη αυτή επιχείρηση η οποία έβγαλε «λαβράκι», πραγματοποιήθηκε  σε συνεργασία και με τις Αρχές της Ιρλανδίας. Αποτέλεσμα να εξαρθρωθούν κυκλώματα τα οποία δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση προϊόντων μαϊμού και άλλων αντικειμένων. Στα πλαίσια των ερευνών ελέγθηκαν αποθήκες και πολλά διαδικτυακά καταστήματα στο Βέλγιο, την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία και την Ισπανία.

Kατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκε και μη προβλεπόμενος ιατρικός εξοπλισμός καθώς και 27 εκατ. μάσκες οι οποίες επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η επιχείρηση οδήγησε στην κατάργηση 123 λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  και 36 ιστότοπων που πουλούσαν πλαστά προϊόντα.

Επίσης κατασχέθηκαν  800.000 πλαστά είδη ένδυσης, αθλητικών ειδών, υποδημάτων, προσωπικών αξεσουάρ, αποκωδικοποιητών IPTV και παιχνιδιών. Ακόμα κατασχέθηκαν περισσότερα από 700.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν συνολικά 10 άτομα στην Ελλάδα ενώ εμπλέκονται ακόμα 37 σε Ελλάδα, Ιταλία και  Πορτογαλία.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020, 14:48

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει