Συνολικά 24 οι νεκροί από τον κορωνοϊό


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020, 11:05

Το 24ο θύμα του κορωνοϊού ανακοίνωσαν οι ρουμανικές Αρχές. Πρόκειται για μια ηλικιωμένη γυναίκα ηλικίας 80 ετών, η οποία έπασχε από καρδιαγγειακές παθήσεις και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ιασίου. Η γυναίκα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό στις 25 Μαρτίου. Έχασε τη ζωή της το βράδυ της Πέμπτης. 

Στο μεταξύ, μελέτη για την ανίχνευση των μολυσμένων ατόμων και την πρόληψη των σοβαρών μορφών του κορονοϊού θα πραγματοποιήσει, σε δείγμα 10.500 ατόμων στο Βουκουρέστι, το Ινστιτούτο Μολυσματικών Ασθενειών, έχοντας ήδη λάβει την έγκριση του νέου υπουργού Υγείας της χώρας Νέλου Τατάρου.

«Δεν πρέπει να προετοιμάζουμε μόνο τα νοσοκομεία μας, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε και ότι οι άνθρωποι δεν θα μολυνθούν. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να μάθουμε πού κυκλοφορεί ο ιός και πού κυκλοφόρησε το προηγούμενο διάστημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πραγματοποιούμε αυτή την επιστημονική αξιολόγηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του Ινστιτούτου.

Επισημαίνεται ακόμη ότι «ο έλεγχος αυτός είναι απαραίτητος επειδή περίπου το 80% των μολυσμένων ατόμων αναπτύσσουν ήπια ή μέτρια μορφή της νόσου, οι οποίες μπορούν να περάσουν απαρατήρητες, με αποτέλεσμα οι μολυσμένοι να διαδώσουν τον ιό σε άλλα άτομα».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020, 11:05

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει