Συνολικά 285 περιστατικά παράνομης εισόδου και εξόδου μεταναστών διαχειρίστηκε τον Ιουλίου το λιμενικόΣημαντικό έργο επιτέλεσε το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή το μήνα Ιούλιο του 2019, στην επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων.

Σύμφωνα με σημερινά στατιστικά στοιχεία του Αρχηγείου του σώματος, το λιμενικό σώμα τον Ιούλιο του 2019, διαχειρίστηκε 208 περιστατικά παράτυπης εισόδου μεταναστών στην Ελλάδα με 5.608 μετανάστες και 77 περιστατικά παράτυπης εξόδου μεταναστών προς κάποια χώρα της ΕΕ, με 358 μετανάστες.

Επίσης οι λιμενικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη συνολικά 32 διακινητών και στην κατάσχεση 50 σκαφών και 4 οχημάτων. Κατασχέθηκαν 109 πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Στο μεταξύ στη σύλληψη 19 ατόμων για κατοχή εγγράφων αμφιβόλου γνησιότητας, με σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών και μετάβασή τους στην ενδοχώρα με πλοίο, προχώρησαν οι λιμενικές αρχές στη Χίο.

Έντεκα μετανάστες συνελήφθησαν κατά την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό τον λιμένα Πειραιά, και ακόμα 8 στη Χερσαία Ζώνη του λιμανιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019, 13:45

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει