Συνολική πτώση των παράνομων διελεύσεων στα ευρωπαϊκά σύνορα κατά 7%, κατέγραψε η FrontexΠτώση των παράνομων διελεύσεων στα ευρωπαϊκά σύνορα κατά 7% κατέγραψε η Frontex το Μάρτιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, κυρίως λόγω των μειωμένων αφίξεων στην Ισπανία. Σε απόλυτους αριθμούς οι αφίξεις που καταγράφηκαν σε όλες τις μεταναστευτικές οδούς έφτασαν τις 4.600. Ο συνολικός αριθμός των διελεύσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2019 ανήλθε στις 17.900, κατά 13% μειωμένος σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Ειδικότερα, τη διαδρομή της Ανατολικής Μεσογείου επέλεξαν δύο στους τρεις μετανάστες που εντοπίστηκαν στα ευρωπαϊκά σύνορα το Μάρτιο. Ο αριθμός τους ήταν αυξημένος κατά 10% σε σχέση με το Φεβρουάριο και ένα χρόνο πριν, φτάνοντας τις 3.000 και τις 9.000 αντίστοιχα. Επρόκειτο κυρίως για Αφγανούς, που έφθασαν μέσω θαλάσσης, ενώ ένας στους πέντε ήταν Τούρκος υπήκοος και εντοπίστηκε σε χερσαία σύνορα.

Στη διαδρομή της Δυτικής Μεσογείου, ο αριθμός των παράνομων διελεύσεων μειώθηκε κατά το ήμισυ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, φτάνοντας τις 450. Ωστόσο, λόγω της μεγάλης αύξησης των αφίξεων στις αρχές του έτους, το σύνολο για το πρώτο τρίμηνο του 2019 ξεπέρασε τις 5.450 (αύξηση κατά 54% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι). Επρόκειτο κυρίως για πολίτες μαροκινής καταγωγής.

Σε ό,τι αφορά την Κεντρική Μεσόγειο, σημειώθηκε αύξηση στον αριθμό των μεταναστών (225 αφίξεις), μετά την πτώση σε χαμηλό εννιά ετών που παρατηρήθηκε το Φεβρουάριο. Ωστόσο, το σύνολο του τριμήνου ήταν κατά 92% χαμηλότερο σε σχέση με ένα χρόνο πριν (περίπου 480 αφίξεις). Οι χώρες καταγωγής των μεταναστών ήταν κυρίως η Τυνησία και η Αλγερία.

Τέλος, στα Δυτικά Βαλκάνια οι παράνομες διελεύσεις έφτασαν τις 650 τον Μάρτιο, ενώ συνολικά για το πρώτο τρίμηνο του έτους τις 2.300, κατά 81% αυξημένες σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το μεγαλύτερο μέρος εξ αυτών, έγινε από πολίτες αφγανικής καταγωγής.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Απριλίου 2019, 17:35

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει