Συνταξιούχοι Μαγνησίας: Όλοι στη συγκέντρωση διμαρτυρίας την Τετάρτη 20 Μαΐου έξω από το Νοσοκομείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις νομού Μαγνησίας, οργανώνουν συγκέντρωση-διαμαρτυρίας την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 12:00 το μεσημέρι έξω από το Νοσοκομείου Βόλου, με αιχμή τα ζοφερά προβλήματα της υγείας.

Οι συνταξιούχοι στο νομό Μαγνησίας βιώνουν καθημερινά τα σοβαρά προβλήματα στο Νοσοκομείου Βόλου που έχουν σχέση με την υγεία τους, λόγω ελλείψεων νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο του Βόλου, στις υπηρεσίες ΠΕΔΥ-Βόλου και στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας.

Η υποβάθμιση της Υγείας δεν έχει τελειωμό και γι’ αυτό καλούμε τους συνταξιούχους Μαγνησίας να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και να διεκδικήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους στα ζητήματα της Υγείας.

Επίσης, την ίδια μέρα, έχει προκηρυχτεί Πανελλαδική απεργία των υγειονομικών καθώς και στάση εργασίας σε όλο το Δημόσιο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους έξω από το Νοσοκομείο του Βόλου να διεκδικήσουμε:

Άμεσες προσλήψεις μονίμου ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού και επαρκή χρηματοδότηση για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Βόλου, ΠΕΔΥ(πρώην ΙΚΑ) και των Κέντρων Υγείας. ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ!

· Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά συνεργεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
· Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών, οι εισφορές για το κλάδο υγείας. Κανείς ανασφάλιστος, άνεργος και τα μέλη της οικογένειας του χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση.
· Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους με πλήρη χρηματοδότηση.
· Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση.
· Κατάργηση το 5ευρω, το1ευρω ανά συνταγή και κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.
· Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά των ταμείων. Να καλυφτούν άμεσα όλες οι ανάγκες τους από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
· Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγεία- πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει