Συρία: Ο στρατός του Άσαντ κατέλαβε σημαντικό θύλακα νότια του Ιντλίμπ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020, 17:28

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, εισήλθαν σε μια πόλη, στα νότια της πόλης Ιντλίμπ την Τρίτη, συνεχίζοντας τη σημαντική πρόοδο για τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο οποίος επιδιώκει να καταλάβει εκ νέου την επαρχία στα βορειοδυτικά της χώρας, που αποτελεί ένα από τα τελευταία προπύργια των αντικυβερνητικών.

Η Μααράτ αλ-Νουμάν είναι στρατηγικής σημασίας για τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ, επειδή βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο M5 που συνδέει το Χαλέπι με την πρωτεύουσα τη Δαμασκό.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε την Τρίτη ότι θα ανταποδώσει «με τον ισχυρότερο τρόπο, χωρίς δισταγμό», κάθε επίθεση των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασάντ, εναντίων των παρατηρητηρίων της Τουρκίας στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου, 358.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τη βία, η συντριπτική πλειονότητα των γυναικών και των παιδιών, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Το Παρατηρητήριο τονίζει πως ο αριθμός των εκτοπισμένων από τις 15 Ιανουαρίου ανέρχονται σε 120.000.

Σύμφωνα με ακτιβιστές στην επαρχία, η νέα προέλαση των κυβερνητικών δυνάμεων έχει εξωθήσει χιλιάδες αμάχους να τραπούν σε φυγή κινούμενοι προς την πόλη Ιντλίμπ και σε περιοχές κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020, 17:35

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει