ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας: Στηρίζουμε τους διωκόμενους για τη συμμετοχή τους στο κίνημα κατά των διοδίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στις 5 και 13 Ιουνίου, δικάζονται τριάντα πολίτες από την Λάρισα και τον Βόλο, μέλη των πρωτοβουλιών ενάντια στα διόδια, που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις το 2011 κατά των παράνομων και εξοντωτικών τελών διοδίων στους αυτοκινητόδρομους της χώρας και το ξεπούλημα των δημόσιων δρόμων.

Κατηγορούνται για διέγερση «σε διάπραξη πλημμελήματος», δηλαδή για ηθική αυτουργία! Πρόκειται για μια συντονισμένη επιχείρηση ποινικοποίησης ενός μαζικού κοινωνικού κινήματος, που στηρίζεται σε έωλες κατηγορίες, αφού το κατηγορητήριο βασίζεται στο Άρθρο 184/1951 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο, «όποιος δημόσια, με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών». Το άρθρο ανασύρθηκε από τις πιο μαύρες σελίδες του αντιδραστικού μετεμφυλιακού νομικού οπλοστασίου, με στόχο την καταστολή, τρομοκράτηση και ποινικοποίηση μαζικών πολιτικών κινημάτων, και φίμωση κάθε φωνής αντίστασης, ενώ αν υπάρξει καταδικαστική απόφαση εναντίον κατηγορούμενων δημοσίων υπαλλήλων, αυτοί τίθενται ενδεχομένως σε αργία με το παράπτωμα της ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας.

Η επανεκκίνηση των εργασιών στους αυτοκινητόδρομους, πριν τις κορδέλες που έκοβε στα ερημωμένα σήμερα εργοτάξια ο πρωθυπουργός, ανακοινώθηκε από τη βιομηχανία διώξεων σε όσους αντιτάχθηκαν στα υπέρογκα διόδια και στο σκανδαλώδες χάρισμα των δημόσιων δρόμων στους ξένους και ντόπιους μεγαλοεργολάβους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαγνησίας καταγγέλλει την απόπειρα τρομοκράτησης των κινημάτων, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους, και καλεί τους πολίτες να σταθούν αλληλέγγυοι στους συμπολίτες μας που διώκονται άδικα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει