ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ν. Ιωνίας: Aναβολή Συνέλευσης και συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της ΕΛΜΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η κυβέρνηση προχώρησε, για τέταρτη φορά το τελευταίο διάστημα, στην πολιτική επιστράτευση απεργών, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να καταστείλει το διαρκώς ογκούμενο κύμα αντίδρασης στην καταστροφική πολιτική των μνημονίων, που ακολουθεί.

Μετά τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, τους ναυτεργάτες και τους εργαζομένους στα μέσα συγκοινωνίας σταθερής τροχιάς, ήρθε και η σειρά των καθηγητών, σε βάρος των οποίων η κυβέρνηση προχώρησε στο πρωτοφανές μέτρο της προληπτικής επιστράτευσης.

Είναι ξεκάθαρο πως ο βαθιά ταξικός χαρακτήρας της οικονομικής πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων δεν μπορεί να επιβληθεί στην κοινωνία παρά μόνο με τη διαρκή περιστολή, ακόμα και των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών. Γι’ αυτό και το μαύρο μέτωπο της εγχώριας τρόικας και της τρόικας των πιστωτών διολισθαίνει καθημερινά σε ολοένα και πιο αυταρχικές ατραπούς.

Ο νέος αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης και η πολιτική της, να ποινικοποιεί τους αγώνες και να ντύνει στο χακί τους εργαζομένους, που αγωνίζονται με βασικό στόχο να βάλει στο γύψο βασικές συλλογικές και δημοκρατικές κατακτήσεις, μας γυρίζει πίσω σε άλλες, μαύρες εποχές.

Ο αγώνας ενάντια στο αντισυνταγματικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας, πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλων των συνδικάτων, των επιστημονικών και κοινωνικών φορέων.

Η μάχη ενάντια στην επιστράτευση είναι μάχη ενάντια στον ολισθηρό δρόμο διαρκών δημοκρατικών εκτροπών, που έχει επιλέξει η τρικομματική μνημονιακή κοινοπραξία, προκειμένου να υλοποιήσει τη σφαγιαστική οικονομική της πολιτική.

Γι’ αυτό είναι και μια μάχη από την επιτυχή έκβαση της οποίας μπορούν να ανοίξουν ελπιδοφόροι ορίζοντες για τους εργαζομένους και όλο τον ελληνικό λαό, αφού στρέφεται ευθέως ενάντια στον πυρήνα της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ Ν..ΙΩΝΙΑΣ αναβάλει την προγραμματισμένη συνέλευση του που θα πραγματοποιούνταν σήμερα Παρασκευή στο Δημαρχείο (Ν.Ιωνίας)
καλεί τους πολίτες το Λαό και τους φορείς της Μαγνησίας να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας στη πλατεία Ελευθερίας στις 7.οο το απόγευμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει