ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για καραβάνι αλληλεγγύης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου ο Βόλος υποδέχεται το Καραβάνι Αλληλεγγύης και ενημέρωσης κατά της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική. Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας συμπαραστέκεται στο κίνημα ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις στη Χαλκιδική, και απευθυνόμενος στους συμπολίτες, τους καλεί να πάρουν μέρος στην υποδοχή και να παρακολουθήσουν την εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην παραλία στις 11 το πρωί.

Η αντίσταση των κατοίκων Χαλκιδικής, ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ και των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, οι κινητοποιήσεις των καθαριστριών στο Υπουργείο Οικονομικών και των αγροτών στην Κρήτη είναι μεν αποσπασματικές εικόνες αλλά μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα για όλους μας. Είναι αγώνες οι οποίοι παρά την πίεση που δέχονται από το αυταρχικό μνημονιακό κράτος των Σαμαρά – Βενιζέλου, παρά το μοναχικό δρόμο που ακολουθούν αντέχουν και με τη στήριξη μας μπορούν να αποβούν ως νησίδες νίκης και να πυροδοτήσουν το λαϊκό αγωνιστικό φρόνημα.

Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής βρίσκει μπροστά του πολλά εμπόδια, γιατί με αφορμή την οικονομική κρίση, ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός, τα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι πολιτικές φιλοδοξίες, κάνουν τα πάντα για να επικρατήσουν. Δεν έχουν καμιά αναστολή και ήδη θυσιάζουν το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την δημοκρατία, την ελευθερία του λόγου, την ποιότητα ζωής. Καταστέλλουν, διώκουν, φυλακίζουν, συκοφαντούν, ποινικοποιούν, κάθε φωνή αντίστασης στα καταστροφικά σχέδιά τους.

Ο κοινωνικός πόλεμος που δεχόμαστε από κυβέρνηση και τρόικα βυθίζει την κοινωνία στην απόγνωση και την εξαθλίωση. Στον πόλεμο αυτό, η κοινή μας δράση και οργάνωση είναι τα όπλα μας και η αλληλεγγύη η μοναδική μας δύναμη απέναντι στη βαρβαρότητα. Είναι κρίσιμο όλοι οι μικροί και μεγάλοι αγώνες, όλοι οι κοινωνικοί χώροι που αντιστέκονται να συνενωθούν σε ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα που με προτάγματα την Δημοκρατία, την Ανεξαρτησία, την Αξιοπρέπεια, την Κοινωνική Προκοπή να δώσουν μια μεγάλη μάχη για τη μετάβαση σε μια άλλη Ελλάδα.

Δεν θα παραμείνουμε θεατές στα καταστροφικά τους σχέδια. Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής είναι και δικός μας αγώνας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει