ΣΥΡΙΖΑ Σκοπέλου για κλείσιμο ΔΟΥ Σκιάθου- Σκοπέλου

Διαβάστε όπως έφτασε η ανακοίνωση του Γρ. Τύπου της Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Σκοπέλου στο e-Volos.gr

Αιφνιδίως, με χθεσινή του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών, έκανε γνωστό ότι αναστέλλεται ως το τέλος Αυγούστου, η λειτουργία 14 ΔΟΥ, νησιωτικών περιοχών της χώρας, παρότι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είχε υποσχεθεί ότι οι συγκεκριμένες ΔΟΥ θα λειτουργούν ως τμήματα συνδεδεμένα με το Υπουργείο.

Η αρχή θα γίνει από τις εφορίες Σκιάθου και Σκοπέλου, στις οποίες το λουκέτο θα μπει άμεσα, στις 28 Αυγούστου, και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες 12 νησιωτικές, ώστε να εκπληρωθεί η μνημονιακή υποχρέωση για λειτουργία 120 ΔΟΥ σε επίπεδο χώρας εντός του 2013, έναντι των 290 ΔΟΥ που λειτουργούσαν το 2011.

Κυβέρνηση και τρόικα αδιαφορούν παντελώς για τις κοινωνικές ανάγκες και την ταλαιπωρία των πολιτών και μεθοδεύουν την πλήρη διάλυση του φοροελεγκτικού μηχανισμού, υπονομεύοντας την προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής και της είσπραξης εσόδων, στοχεύοντας στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του φορολογικού ελέγχου και άλλων φορολογικών αντικειμένων και τις απολύσεις εργαζομένων. Οσο κι αν υποστηρίζουν ότι όλα γίνονται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, την αποτελεσματικότερη οργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και την πάταξη της φοροδιαφυγής, δεν πείθουν.

Στην Σκόπελο έβαλαν λουκέτο στα γραφεία της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, σήμερα κλείνουν την εφορία, αύριο θα κλείσουν το ΙΚΑ, οδηγώντας την τοπική κοινωνία σε μαρασμό και υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής της, χωρίς να λογαριάζουν το κόστος που θα επωμισθούν οι κάτοικοι των νησιών σε χρόνο και χρήματα για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς το κράτος .

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σκοπέλου, κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, η οποία αγανακτεί και καταδικάζει αυτή την πολιτική, αγωνίζεται μαζί της για να την ανατρέψει. Η δράση πρέπει να είναι συντονισμένη και άμεση για την ανάκληση αυτής της απαράδεκτης απόφασης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει