Συστηματική προσπάθεια του Δήμου Βόλου για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ν. Οικονόμου: «Ας προσπαθήσουμε όλοι για μια πιο καθαρή και ανθρώπινη πόλη»

Τις δράσεις καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων από αφίσες και συνθήματα συνεχίζει, παρά τη δραματική μείωση του προσωπικού της, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, με στόχο μια πιο όμορφη και καθαρή πόλη.

Με συστηματική προσπάθεια, εδώ και λίγο διάστημα, το Τμήμα Καθαρισμού Κοινόχρηστων Χώρων έχει ξεκινήσει τις δράσεις καθαρισμού αγαλμάτων και μνημείων από συνθήματα. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα παρουσιάζει πολλές δυσκολίες, εξαιτίας της ποικιλίας των υλικών των επιφανειών (μάρμαρο, τσιμέντο κλπ), των χρησιμοποιούμενων χρωμάτων (μαύρο, κόκκινο, μπλε), απαιτεί τη δοκιμή διαφόρων υλικών και μέσων καθαρισμού και είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα. Λόγω της συνεχούς μείωσης του προσωπικού (πρόσφατα και για διάφορους λόγους αποχώρησαν από την Υπηρεσία Καθαριότητας 7 εργαζόμενοι) και λαμβάνοντας υπόψη την ιεράρχηση προτεραιοτήτων, σε σχέση με τις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας και τις ανάγκες του Δήμου, οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις γίνονται στοχευμένα και, εφόσον είναι δυνατό, σε εβδομαδιαία βάση.

unnamed2.jpg

Το περασμένο Σάββατο, έγινε καθαρισμός από συνθήματα του αγάλματος που είναι αφιερωμένο στη μητέρα και το οποίο βρίσκεται στο πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου. Η παρέμβαση απαίτησε την εργασία δύο υπαλλήλων επί τέσσερις ώρες ο καθένας, καθώς ο καθαρισμός ήταν ιδιαίτερα δύσκολος, γιατί το μάρμαρο είναι «ζωντανό» υλικό και οι πόροι του απορροφούν τις βαφές.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Ν. Οικονόμου, τόνισε σε σχετική δήλωσή της ότι «το προσωπικό της Υπηρεσίας, σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, καταβάλλει σοβαρές και ευσυνείδητες προσπάθειες για την καλύτερη δυνατή καθαριότητα στην πόλη. Ας σεβαστούμε τον αγώνα τους. Οι οκτώ εργατώρες που δαπανήθηκαν συνολικά για τον καθαρισμό ενός και μόνο αγάλματος, θα μπορούσαν να αφιερωθούν σε άλλες επείγουσες ανάγκες της Υπηρεσίας. Ας προσπαθήσουμε όλοι για μία πιο ανθρώπινη και καθαρή πόλη.».

Επισημαίνεται ότι οι παρεμβάσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας για τον καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων από αφίσες, πανό και συνθήματα έχουν ξεκινήσει από τον Οκτώβριο 2013, με προτεραιότητα την απομάκρυνση των αφισών. Καθαρίστηκαν διάφορες επιφάνειες (τοίχοι, καφάο, στύλοι) σε όλους τους κεντρικούς δρόμους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου – Ν. Ιωνίας, με πολύ καλά αποτελέσματα. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι, σε μεγάλο βαθμό, οι δημότες δείχνουν να ευαισθητοποιούνται και το φαινόμενο της παράνομης αφισοκόλλησης έχει περιοριστεί σημαντικά στην πόλη μας. Είναι, δε, παρήγορο ότι, παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, οι εκλογικοί συνδυασμοί δείχνουν συγκράτηση στη χρησιμοποίηση αφισών για την προβολή τους. Η Υπηρεσία ελπίζει ότι η καλή κατάσταση θα συνεχιστεί, ώστε να μπορεί να ασχοληθεί πιο επισταμένως με τον καθαρισμό των συνθημάτων, που αποτελεί πραγματικό πονοκέφαλο, λόγω της δυσκολίας στην αντιμετώπισή του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει