Σχέδιο για επιστροφή στις παραλίες αλλά με κανόνες


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Μαΐου 2020, 12:01

Πληροφορίες για τον τρόπο που εξετάζεται να επιστρέψουν οι Ιταλοί στις παραλίες φιλοξενεί σήμερα η ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού,  μέσα στο νερό πρέπει να κρατούνται συγκεκριμένες αποστάσεις ενώ απόσταση θα πρέπει να έχουν οι καρέκλες και οι ξαπλώστρες στην παραλία. Επίσης αναφέρεται μεταξύ άλλων πως η χρήση της μάσκας μέχρι να εγκατασταθεί κάποιος στην παραλία είναι υποχρεωτική. Σχετικά με τις δωρεάν παραλίες γίνεται προσπάθεια να προσδιοριστεί ο μέγιστος αριθμός ατόμων όπου θα μπορούν να βρίσκονται ενώ οι διασώστες θα πρέπει να υιοθετήσουν εναλλακτικές διαδικασίες για την «αναπνοή από στόμα σε στόμα».

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται εξετάζονται τα παρακάτω μέτρα:

  • Η συνολική επιφάνεια που προορίζεται για κάθε σετ με ομπρέλες δεν μπορεί  να είναι μικρότερη από 10,50 m2
  • Επιτρέπεται η δυνατότητα τοποθέτησης των ομπρελών με ελάχιστη απόσταση 4,60 μέτρων στην ίδια σειρά 
  • Μεταξύ του εξοπλισμού (καρέκλες-κρεβάτια) μιας ομπρέλας και εκείνου της παρακείμενης ομπρέλας πρέπει να τηρείται πάντοτε απόσταση τουλάχιστον 1,50 μέτρων.
  • Κάτω από ομπρέλες ή άλλα συστήματα σκίασης, είναι υποχρεωτικό να τηρείται απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου, εκτός εάν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας ή συγκατοίκους
  • Οι ξαπλώστρες που τοποθετούνται ξεχωριστά στην παραλία πρέπει να τοποθετούνται οριζόντια σε απόσταση τουλάχιστον 2,00 μέτρων μεταξύ τους.
  • Οι ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες μπορούν να διεξαχθούν μόνο εάν επιτρέπονται από τους ισχύοντες κανονισμούς και σε κάθε περίπτωση να διασφαλίζουν πάντα την προβλεπόμενη απόσταση μεταξύ των ατόμων
  • Ο ιδιοκτήτης της κάθε επιχείρησης θα αξιολογήσει τις σωστές μεθόδους για να επιτρέψει τις δραστηριότητες ή την απαγόρευση αυτών.
  • Η χρήση πισινών που μπορεί να υπάρχουν μέσα σε εγκαταστάσεις επιτρέπεται αλλά με όρους. Επιτρέπεται η μέγιστη είσοδος για 4 άτομα ανά 10 m2. Ωστόσο, η απόσταση πρέπει να τηρείται εντός της πισίνας.
  • Οι κοινόχρηστοι χώροι πρέπει να οργανώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να σέβονται πάντα τις αποστάσεις


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Μαΐου 2020, 12:01

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει