Σχέδιο για νοσηλεία τραυματισμένων ΟυκρανώνΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022, 05:50

Το Πεντάγωνο ενέκρινε επίσημα στα τέλη Ιουνίου σχέδιο που προβλέπει τη νοσηλεία τραυματισμένων μελών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε στρατιωτικό νοσοκομείο των ΗΠΑ στη Γερμανία, δήλωσε την Τρίτη αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Πέντε μήνες αφότου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τον στρατό της χώρας του να εισβάλει στη γειτονική Ουκρανία, ο πόλεμος μαίνεται, με το επίκεντρο την περιοχή Ντονμπάς. Ο ρωσικός στρατός έχει καταλάβει το ένα πέμπτο της χώρας. Η κυβέρνηση στο Κίεβο ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι 100 ως 200 Ουκρανοί στρατιωτικοί χάνουν τη ζωή τους καθημερινά.

Ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, διευκρίνισε πως δεν έχουν νοσηλευτεί Ουκρανοί στη Γερμανία μέχρι στιγμής και ότι ο αμερικανικός στρατός δεν θα κάνει διακομιδές τραυματιών από το ουκρανικό έδαφος.

Δεν υπάρχει σαφής απολογισμός τραυματιών, ούτε αν ή πόσοι έχουν νοσηλευτεί σε άλλες χώρες, όπως στη γειτονική Πολωνία.

Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί θα νοσηλεύονται στο περιφερειακό ιατρικό κέντρο Λάντστουλ, σύμφωνα με τον αξιωματούχο. Πλάι στην αεροπορική βάση Ράμσταϊν, νοτιοδυτικά της Φραγκφούρτης, το κέντρο αυτό είναι το μεγαλύτερο αμερικανικό στρατιωτικό νοσοκομείο εκτός των ηπειρωτικών ΗΠΑ.

Ο αμερικανικός στρατός ήδη εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιωτικούς στη Γερμανία. Η Ουάσινγκτον έχει προσφέρει στρατιωτική βοήθεια ύψους 8 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022, 05:50Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει