Σχεδόν… ίδιο το ελληνικό super car με αυτό που σχεδιάζει η Prodrive


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020, 15:52


Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     


Πριν από λίγες ημέρες η βρετανική Prodrive εξέδωσε ανακοίνωση που γνωστοποιούσε την κοινοπραξία της με Η συνεργασία Prodrive και Μπαχρέιν θυμίζει… Ελλάδατην Mumtalakat Holding Company από το Μπαχρέιν (κρατικό ταμείο περιουσίας του Βασιλείου του Μπαχρέιν).

Σκοπός της νέας εταιρείας είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή αγωνιστικών οχημάτων προκειμένου να συμμετάσχουν στο ράλι Ντακάρ το 2021 που διεξάγεται στην Αραβική Χερσόνησο.

Το νέο αυτοκίνητο της Prodrive International θα είναι ειδικά σχεδιασμένο για το σκληροτράχηλο ράλι και θα συμμετάσχει στην κορυφαία κατηγορία T1. Βασικά θα παραχθούν δύο αυτοκίνητα ράλι που θα διαχειρίζεται η ίδια η εταιρεία, θα κατασκευάσει και άλλα πελατών ενώ θα προσφέρει και αγωνιστικά κιτ.

Το ελληνικής κατασκευής Korres Project 4...

Τρομερές ομοιότητες

Ως εδώ όλα ωραία. Όπως όμως θα δείτε και στην επίσημη ιστοσελίδα αλλά και στην ανάρτηση του zougla.gr, Ακόμα καi ο Τόμι Μάκινεν έχει εντυπωσιαστεί με το ελληνικό super car…το όχημα της Prodrive International έχει πολλές ομοιότητες με το Korres Project 4.

Το συγκεκριμένο είναι ένα αυτοκίνητο που κατασκεύασε ως πρωτότυπο στην Ελλάδα ο Δημήτρης Κορρές και χαρακτηρίστηκε ως το ελληνικό super car. Εντυπωσιακή σχεδίαση, επιδόσεις και δυνατότητες εκτός δρόμου που θα ζήλευε κάθε τετρακίνητο καθαρόαιμο μοντέλο.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι, ακόμα και ο Τόμι Μάκινεν που το είχε οδηγήσει πριν από χρόνια στην Ελλάδα είχε δηλώσει εντυπωσιασμένος.

Στην ανάρτηση που έκανε η Prodrive στην επίσημη ιστοσελίδα της είχε φωτογραφία αυτό το όχημα...

Δεν έχουν σχέση…

Ψάξαμε το θέμα και ρωτήσαμε να μάθουμε αν υπάρχει κάποια συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. Η Από την ομαδα του Δημήτρη Κορρέ μας ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει συνεργασίααπάντηση που πήραμε ήταν αρνητική, οπότε θα περιμένουμε να δούμε την οριστική σχεδίαση του οχήματος και κατά πόσο θα μοιάζει στην τελική του μορφή με τον ελληνικό Korres Project 4.

Να σημειώσουμε πως το Μπαχρέιν υποστήριξε φέτος το αυτοκίνητο που οδήγησε ο Κάρλος Σάινθ και κέρδισε φέτος το Ντακάρ στη Μέση Ανατολή. Με την ίδρυση της Prodrive International, το Μπαχρέιν θα ανταγωνιστεί το 2021 με τη δική του ομάδα και σκοπός θα είναι να ανέβει όσο πιο ψηλά γίνεται…

 

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Prodrive πατώντας ΕΔΩ

 

Ο Δημήτρης Κορρές μας έχει εκπλήξει πολλές φορές με τις δημιουργίες του. Οι προσπάθειες που έχει κάνει για να περάσει τη γραμμής παραγωγής το πρωτότυπο όχημα είναι αρκετές αλλά μέχρι στιγμής καμία δεν έχει καταφέρει να πάρει σάρκα και οστά…

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020, 15:52Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει